Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

ΣΧΕΣΕΙΣ-ΥΓΙΗ ΣΧΕΣΗ(NTR)Για να είμαστε καλά με τον σύντροφό μας, πρέπει να είμαστε πάνω από όλα καλά μέσα μας. Η ευτυχία στη σχέση είναι πολύ σημαντική και για τους δύο συντρόφους.
Στις σχέσεις λένε ότι δεν υπάρχουν πάντα «πρέπει» και «δεν πρέπει», απλώς οφείλουμε να είμαστε εντάξει τόσο ως προς τον σύντροφό μας, όσο και ως προς τον εαυτό μας. Αυτό που σας συμβουλεύουμε να κάνετε, όσο δύσκολο ή άβολο και αν σας ακούγεται, είναι να επικοινωνείτε ανοιχτά με το σύντροφό σας, δίχως να φοβάστε. Διάλογος και σωστή επικοινωνία για την επίλυση των όποιων προβλημάτων στη σχέση είναι το Α και το Ω, προκειμένου μια σχέση να είναι υγιής.
Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι όταν δεν εκφραζόμαστε και τα κρατάμε όλα μέσα μας, τότε ξαφνικά ακολουθεί μια έκρηξη θυμού και οργής, καθώς ξεσπάμε για όλα αυτά που είχαμε συσσωρεύσει καιρό τώρα και δεν τα ομολογούσαμε. Πείτε την αλήθεια, πάντα με ευγένεια και φυσικά χωρίς να προσβάλλετε τον σύντροφό σας. Στις ερωτικές σχέσεις δεν πρέπει να αναπτύσσεται ανταγωνισμός, καθώς τότε ευνοούνται οι καβγάδες, η ζήλια, ο θυμός και καλλιεργούνται συναισθήματα που δεν πρέπει να υπάρχουν σε μια όμορφη φυσιολογική σχέση.
Δώστε χρόνο τόσο στη σχέση σας, όσο και στον σύντροφό σας να τα βρείτε αρχικά με τον εαυτό σας και στη συνέχεια, σε ήρεμους τόνους, ξεκαθαρίστε τις καταστάσεις και μην αφήνετε τη ρουτίνα της καθημερινότητας να σας επηρεάζει μεταδίδοντάς σας αρνητισμό.
Θυμηθείτε ότι υπάρχουν λύσεις σε πολλά προβλήματα, αυτό όμως προϋποθέτει τον διάλογο μεταξύ των δύο συντρόφων και τη καλή θέληση και διάθεση και από τις δύο πλευρές. Κάντε εσείς την αρχή και δώστε κίνητρο στη σχέση σας να γίνει ακόμη πιο όμορφη

 

   ΥΓΙΗ ΣΧΕΣΗ


 

 

Στη δύσκολη καθημερινότητα που υπάρχουμε και δίνουμε ένα μεγάλο αγώνα για να επιβιώσουμε, μέσα σε όλα τα υπόλοιπα αναρωτιόμαστε αν θα μπορούσαμε ποτέ να έχουμε μια υγιή σχέση με το σύντροφό μας κι αν ναι, πως θα ήταν αυτή και ποιοι θα ήταν οι κανόνες της.
Όλη η υπόθεση του υγιούς ζευγαριού βρίσκεται πίσω από την ανάλυση πέντε λέξεων. Αν θέλεις να δεις αν η σχέση σου είναι υγιής ή αν επιθυμείς να την κάνεις, παρακάτω είναι ο τρόπος.
 
Πρώτος πάντα έρχεται ο έρωτας, που αποτελεί τη στιγμή της ένωσης. Τα συναισθήματα κατακλύζουν και τους δύο, δεν υπάρχει τίποτα και κανένας γύρω τους και οι δύο γίνονται «ένα».
 
Έπειτα έρχεται η αγάπη και ο έρωτας σιγά σιγά ξεφουσκώνει, χωρίς να χάνεται τελείως.
 
Το «εγώ» και το «εσύ» αντικαθίστανται από το «εμείς», γιατί πλέον η επιλογή να είσαι με κάποιον είναι προϊόν της συνείδησής σου και όχι του πάθους σου.
 
Κάπου εκεί έρχεται να προστεθεί η διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου.
Την πρώτη περίοδο του έρωτα και οι δύο κάνετε υποχωρήσεις και προσπαθήσετε να αφομοιώσετε τις συνήθειες του συντρόφου σας. Με την πάροδο του χρόνου, οι διαφορές εμφανίζονται κι αυτό μπορεί είτε να σας απομακρύνει, είτε να σας φέρει πιο κοντά λόγω των δυσκολιών.
Όσο περνάει ο καιρός πλησιάζετε ο ένας τον άλλο όλο και περισσότερο, συγχωρώντας του πράγματα ή καταστάσεις που σας έχουν ενοχλήσει, γιατί γνωρίζεται ότι μπορεί να έγιναν σε μια δύσκολη περίοδο για εκείνον. Φυσικά την ίδια αντίδραση επιθυμείτε να έχει κι εκείνος απέναντί σας.
Γίνεστε «συνεργάτες» στη ζωή, καθώς η σχέση σας πλέον έχει γίνει σταθερή και μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον κόσμο μέσα από αυτήν.
 Τότε είναι η στιγμή που αντί να νιώθετε ότι έχετε αναλωθεί, ανακαλύπτετε νέους λόγους για να είστε μαζί, κάτι που σας κάνει ιδιαίτερα ευτυχισμένους.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου