Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΕΥΧΕΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ(NTR)

Ευχή μου για την κάθε ψυχή
να Νοιώθει να Δίνει να Παίρνει
πραγματική Αγάπη
!








Καινούριος χρόνος, νέες μέρες, ολόφρεσκες, καιρός και για καινούρια πράγματα. Δεν μπορεί να κινείται ο χρόνος κι εμείς να μένουμε στατικοί, τί λέτε;
 Μια νέα αρχή, άραγε, είναι εύκολη και πόσο; Ας ξεκινήσουμε τον χρόνο μας με χιούμορ, Κάντε, λοιπόν, μια νέα αρχή στη ζωή σας, μ΄ένα χαμόγελο.. διαρκείας.....

1. Εστιασθείτε στα όποια καλά έχει η ζωή σας. Δεν μπορεί, κάτι θα βρείτε , και με λίγη ακόμα προσπάθεια, αρκετά για να αντιληφθείτε ότι η ζωή είναι πάντα ωραία.
2. Αν μερικά στοιχεία της ζωής σας, κάποιες καταστάσεις δε σας αρέσουν, δείτε ποιες μπορούν να αλλάξουν και ποιές όχι. Είναι πασίγνωστη η προτροπή «μη στενοχωριέστε για πράγματα που αλλάζουν και επίσης μη στενοχωριέστε για πράγματα που δεν αλλάζουν». Αυτούς που χαρακτηρίζουμε ¨καντέμηδες’ είναι μόνο και μόνο γιατί εστιάζονται στα αρνητικά συμβάντα και όχι στα θετικά ή ζουν στο παρελθόν « ξέρεις τί έχω περάσει εγώ;» Η τους ακούμε να λένε « είμαι καλά τώρα αλλά για πόσο καιρό;» Προσοχή!! Μήπως είσθε ένας από αυτούς και δεν… το ξέρετε;
3. Γράψτε σε ένα καθαρό χαρτί, κατά προτίμηση στην πρώτη μέρα του νέου σας ημερολογίου «τα θέλω» σας, αυτά που θέλετε να σας συνοδεύσουν όλο τον χρόνο .Εχετε μπροστά σας 12 ολόκληρους μήνες για να τα προγραμματίσετε και να τα πραγματοποιήσετε.
4. Πάρτε την απόφαση να αλλάξετε κάτι από αυτά που μπορούν να αλλάξουν. Πώς σας φαίνεται να πάρετε και λίγο ρίσκο , να διακινδυνεύσετε κάποιες απώλειες στο δρόμο της αλλαγής;
5. Σταματήστε κάθε επίκριση προς κάθε κατεύθυνση. Χαλάει τη μέρα και το κέφι σας. Σκεφθείτε πως κατά βάθος είμαστε όλοι καλοί και μερικοί από μας τα καταφέρνουν καλύτερα ή χειρότερα .
6. Κάνετε το προσωπικό σας τεστ αισιοδοξίας και απαισιοδοξίας. Δεν χρειάζεται να καταφύγετε σε έτοιμα ερωτήματα, όλοι ξέρουμε πολύ καλά να διαπιστώνουμε αν και πόσο είμαστε αισιόδοξοι ή απαισιόδοξοι. Ολα θα πάνε καλά κι αν δεν πάνε ε!! Τι να κάνουμε;
7. Προσπαθήστε με τον καινούριο χρόνο να λέτε εύκολα ευχαριστώ ή συγγνώμη για κάθε λάθος, μικρό ή μεγάλο Δεν είναι εύκολο αλλά είναι γενναίο.
8. Μην αναβάλλετε σαν τα μικρά παιδιά που λένε « όταν μεγαλώσω θα!!!) Είμαστε αρκετά μεγάλοι και η… οξεία δικαιολογίτις δεν αντιμετωπίζεται φαρμακευτικά από την επιστήμη . Αλλά κι όταν καταφεύγετε στην αναβολή , μη μεμψιμοιρείτε εκ των υστέρων για τον χαμένο χρόνο, απλά δεχθείτε με το ..κεφάλι ψηλά τις συνέπειες.
9. Προσπαθήστε να ακούτε με προσοχή τους άλλους. Πιθανά να σας λένε διαφορετικά πράγματα από αυτά που νομίζετε. Τα συχνά και επαναλαμβανόμενα « ξέρω, ξέρω» κάνανε τους ..ξερόλες. Μακριά από αυτή την… ίωση, θεραπεύεται πολύ δύσκολα.
10. Επιλέξτε κάποια πνευματική δραστηριότητα, που να μπορεί να σας παρέχει την δια βίου εκπαίδευση. Να εξηγούμαστε όχι την υψηλής εκπαίδευσης μετά πολλών πτυχίων βαρβαρότητα, την κινητή και άκαμπτη εγκυκλοπαίδεια, αλλά εκείνη την δια βίου ανάπτυξη της καρδιάς , αυτήν, που μας μαθαίνει πώς να πλησιάζουμε τους άλλους με καλοσύνη , αποδοχή και κατανόηση, αυτήν που μας διδάσκει, πώς να πέφτομε και πώς να σηκωνόμαστε χωρίς μεμψιμοιρίες.
11. Οργανώστε την αυτοεκτίμησή σας, δηλαδή την δυνατότητα να μπορείς να κάνεις κάτι καλό για τους άλλους, όταν ξέρεις με βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να σου το ανταποδώσουν.
12. Να έχετε προσδοκίες, όνειρα και οράματα. Κρατήστε , αν θέλετε ένα μικρό παραμύθι για όλο τον χρόνο:

 Κάποτε τοποθέτησαν ένα αυγό αετού στη φωλιά μιας κότας. Αν και γεννήθηκε ένας μικρός αετός , το μόνο που έμαθε ήταν να ζήσει τη ζωή του σαν κοτόπουλο, γιατί ποτέ δεν κατάλαβε ότι ήταν αετός.

13.Και προσοχή!! Μην τα βάλετε σε πράξη όλα μαζί. Θα απογοητευθείτε και ίσως δεν καταφέρετε να αλλάξετε τίποτα!


Χαρούμενη χρονιά, γεμάτη υγεία και προσδοκίες!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου