Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Τριαντάφυλλο……(NTR)














 

 

 

Υπάρχουν πάρα πολλοί μύθοι για το τριαντάφυλλο με αρκετές παραλλαγές τους σε όλο τον κόσμο.
Από τους πιο γνωστούς ελληνικούς είναι αυτός της Ροδάνθης. Μιας νέας που ζούσε κάποτε στην παλιά Κόρινθο. Οι θεοί της είχαν χαρίσει σπάνια ομορφιά και σοφία. Συχνά οι σοφοί της πόλης συγκεντρώνονταν στο σπίτι της για να θαυμάσουν την ομορφιά και την εξυπνάδα της.
Μια μέρα η Ροδάνθη κάλεσε μερικούς φίλους στο σπίτι της για να περάσουν μαζί μερικές ευχάριστες ώρες τρώγοντας, πίνοντας και συζητώντας. Μα το κρασί που τους πρόσφερε ήταν άφθονο κι οι καλεσμένοι της μέθυσαν. Ένας για να την πειράξει της είπε ότι μια γυναίκα δεν μπορεί ποτέ να παραβγεί στην εξυπνάδα και τη σοφία με έναν άνδρα. Εκείνη του απάντησε ότι η σοφία δεν είναι προνόμιο των ανδρών. «Μην ξεχνάς την Αθηνά που ονομάστηκε θεά της σοφίας, ενώ κανένας από τους άνδρες θεούς δεν ονομάστηκε έτσι», του είπε.
Η απάντησή της εξαγρίωσε κάποιους από τους καλεσμένους της, οι οποίοι θεώρησαν ότι τα λόγια της ήταν προσβολή απέναντι στους θεούς. «Τέτοια προσβολή απέναντι στο μεγάλο Δία τιμωρείται μόνο με θάνατο!», φώναξε κάποιος.
Η Ροδάνθη αντιλήφθηκε ότι δεν υπήρχε τρόπος να ηρεμήσει τους φίλους της και επειδή φοβήθηκε για τη ζωή της, έτρεξε προς την πόρτα για να βγει από το σπίτι. Οι εξαγριωμένοι καλεσμένοι τινάχτηκαν από το τραπέζι κι έτρεξαν ξωπίσω της για να την προλάβουν. Απελπισμένη όρμησε μέσα στο ναό της Άρτεμης για να σωθεί. Ήλπιζε ότι οι διώκτες της θα σέβονταν τον ιερό χώρο και δε θα τολμούσαν να της κάνουν κακό. Τρομοκρατημένη ζάρωσε πάνω στο άγαλμα της θεάς, όμως εκείνοι δε δίστασαν καθόλου, το κρασί είχε θολώσει την κρίση τους. Ο πρώτος που πήγε να την αγγίξει έβγαλε μια κραυγή γεμάτη έκπληξη και πόνο. Η όμορφη νέα είχε εξαφανιστεί και στη θέση τις υπήρχε τώρα ένα φυτό με υπέροχα λουλούδια, αλλά με κλαδιά γεμάτα μυτερά αγκάθια.
Η θεά Άρτεμη μεταμόρφωσε τη Ροδάνθη σε λουλούδι για να τη σώσει από τη μανία των μεθυσμένων φίλων της και γέμισε τα κλαδιά με αγκάθια για να προστατεύεται από τους εχθρούς του.
Σε μια παραλλαγή του ίδιου μύθου, μνηστήρες πολιορκούν τη Ροδάνθη, η οποία όμως δεν επιθυμεί κανέναν. Νευριασμένη η θεά Άρτεμης, βλέποντας τη μανία των ανδρών, μεταμορφώνει τη Ροδάνθη σε τριανταφυλλιά και τους μνηστήρες σε αγκάθια.


Είναι λοιπόν, χρήσιμο να γνωρίζουμε τους ιδιαίτερους συμβολισμούς των τριαντάφυλλων πριν τα προσφέρουμε σε κάποιν, γιατί όταν επιλέγουμε συνειδητά το χρώμα, την ποικιλία και την ποσότητά τους η χειρονομία μας αποκτά μεγαλύτερο βάθος και νόημα.

Red Rose: Τα κόκκινα τριαντάφυλλα εκφράζουν την αληθινή αγάπη, τον σεβασμό, την δύναμη και το πάθος. Το κόκκινο χρώμα υποδηλώνει έντονα συναισθήματα όπως η αγάπη και η επιθυμία. Το σκούρο χρώμα σε κάποιες περιπτώσεις, συμβολίζει την λύπη και τη θλίψη. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή του αριθμού των κόκκινων τριαντάφυλλων, ιδιαίτερα όταν συνοδεύουν τρυφερά συναισθήματα προς το άλλο φύλο.

Pink Rose: Τα ροζ τριαντάφυλλα αντιπροσωπεύουν τρυφερά συναισθήματα, όπως η χαρά, η ευχαρίστηση, ο θαυμασμός. Το ανοιχτόχρωμα ροζ μπουμπούκια είναι σύμβολο της αθωότητας. Επειδή συνδέονται με την χάρη και τη γλυκύτητα είναι ιδανικό δώρο για κορίτσια. Το σκούρο ροζ συμβολίζει βαθιά ευγνωμοσύνη και εκτίμηση. Επίσης, τα ροζ τριαντάφυλλα εκφράζουν κομψότητα και ευτυχία.

White Rose: Το λευκό τριαντάφυλλο αντιπροσωπεύει την αθωότητα. Συντροφεύουν ιδανικά μια νύφη γιατί συνδέονται επίσης, με μία καινούρια αρχη, με την πνευματικότητα, την εντιμότητα, την κατανόηση. Είναι ιδανική επιλογή και ως επίσημη χειρονομία λόγω της κομψότητας και της απλότητάς τους.

Yellow Rose: Τα κίτρινα τριαντάφυλλα θυμίζουν τον ήλιο και μεταφέρουν το μήνυμα της αφθονίας. Συμβολίζουν την ζεστασιά, την φιλία και τρυφερότητα ενώ είναι το μόνο χρώμα τριαντάφυλλων που δεν εκφράζει τον ρομαντισμό και τον έρωτα. Στη βικτωριανή εποχή τα κίτρινα τριαντάφυλλα συνδέονταν με το φθόνο και την εμπάθεια, κάτι που στις μέρες έχει ξεπεραστεί.

Orange Rose: Τα πορτοκαλί τριαντάφυλλα θυμίζουν τη φωτιά και γι'αυτό συμβολίζουν το πάθος, την ενέργεια και ενθουσιασμό. Εκφράζουν περηφάνια κι επιθυμία και συναγωνίζονται τα κόκκινα τριαντάφυλλα ως αγγελιοφόροι ενός δυνατού έρωτα.

Lavender Rose: Τα ανοιχτά μωβ τριαντάφυλλα συνδέονται με τη γοητεία και τον "έρωτα με την πρώτη ματιά". Τα σκούρα μωβ τριαντάφυλλα είναι δείγματα ευημερίας και ευζωίας. Γενικότερα χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν λατρεία.

Blue Rose: Ένα τέλειο Μπλε τριαντάφυλλο αγγίζει την τελειότητα και μπορεί να συγκριθεί με το μαύρο τριαντάφυλλο. Επειδή παράγονται μόνο με τεχνητό τρόπο συμβολίζουν την επιθυμία για το ανεκπλήρωτο. Ιδανικά για να δηλώσουν "Μπορεί να μην σε έχω, αλλά δεν θα σταματήσω να σε σκέφτομαι".

Green Rose: Τα πράσινα τριαντάφυλλα είναι σύμβολα της αρμονίας και γονιμότητας. Είναι συνήθως μπεζ τριαντάφυλλά με πράσινες αντάυγειες. Ακόμη, είναι αγγελιοφόροι της ειρήνης και την ηρεμίας και δηλώνουν τις καλύτερες ευχές μας για ευημερία ή για γρήγορη ανάρρωση.

Black Rose: Τα μαύρα τριαντάφυλλα συμβολίζουν το τέλος και τον αποχαιρετισμό. Στην πραγματικότητα είναι πολύ σκούρα κόκκινα τριαντάφυλλα. Ιδανικά να δηλώσουν το τέλος μιας σχέσης.

Διαλέγοντας διάφορα χρώματα τριαντάφυλλων μπορείς να δημιουργήσεις ένα μπουκέτο με πολλά συναισθήματα! Για παράδειγμα, μια ανθοδέσμη με κόκκινα και λευκά τριαντάφυλλα δηλώνει έρωτα με σοβαρές προθέσεις. Η πολυχρωμία πάλι, μπορεί να μην δείχνει ξεκάθαρα συναισθήματα αλλά σίγουρα εκλαμβάνεται ως ενδιαφέρον από κάποιον που έχουμε γοητεύσει τόσο πολύ ώστε να μας στείλει ένα ιδιάτερο μπουκέτο!



Λίγα λουλούδια εσωκλείουν τόσες πολλές ερμηνείες όπως το τριαντάφυλλο, αφού η πληρότητα του άνθους του συμβολίζει τον πλούτο της ψυχής, η διαμόρφωση και η κατανομή των πετάλων του συμβολίζει την ολική τελειότητα και μυρωδιά κι η πληθώρα των χρωμάτων του συμβολίζει το απέραντο των συναισθημάτων. Όλα αυτά το μετατρέπουν σε ένα σύμβολο ολοκληρωτικό, της απόλυτης κατάκτησης και της τελειότητας.
Το ίδιο το τριαντάφυλλο έχει κάτι το ιερό, αφού τα αγκάθια του μαρτυρούν τον ουρανό και τον σταυρό, την ευχαρίστηση και τον πόνο. Πιο ακριβείς συμβολισμοί προκύπτουν από το χρώμα και τον αριθμό των πετάλων του.
Το νούμερο συμβολίζει ένα σχέδιο εσωτερικό και μυστικιστικό και το χρώμα ένα πεδίο περισσότερο ανθρώπινο.
Τα κόκκινα τριαντάφυλλα συμβολίζουν τον παθιασμένο έρωτα.

Τέλος, πρέπει να αναφέρω ότι σε πολλούς νέους είναι πολύ συχνό να βλέπουν ότι κοιτάζουν και θαυμάζουν τα τριαντάφυλλα, αλλά χωρίς να μπορούν να τα πιάσουν από φόβο προς τα αγκάθια, γεγονός, που εκφράζει το φόβο τους για τις σεξουαλικές σχέσεις
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου