Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΥΡΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ(NTR)





Τα υπερ…Το παθιασμενο σεξ, οι εντονες συγκινησεις

                   Η εξαψη που δεν επιτρεπει να νιωσουμε ανια και πληξη.

Τα κατά…Είναι σχεσεις εξαντλητικες, αδιεξοδες, ψευτικες,                                                                        μαζοχιστικες που τραυματιζουν την αυτοεκτιμηση μας και δεν καταληγουν σε μακροχρονη ομαλη συμβιωση αφου δεν μπορουν να μας καλυψουν συναισθηματικα και ψυχικα.


Σε μια σχεση , οπου απουσιαζει η συναισθηματικη  επενδυση και η καλυψη βασικων ανθρωπινων αναγκων, όπως η κατανοηση, η συντροφικοτητα,το μοιρασμα το ενδιαφερον για τη ζωη του αλλου, η σημασια τοθ σεξ γινεται πρωταρχικη και παθολογικη.
Ετσι η σαρκικη  ικανοποιηση γινεται το κεφαλαιωδες ζητουμενο, γιατι δεν μπορουμε να νιωσουμε αλλα συναισθηματα.
Μεσα από το σεξ προσπαθουμε να νιωσουμε ασφαλεις, να αισθανθουμε πιο κοντα με τον αλλον να απαλυνουμε τη μοναξια μας.
Συμβολικα επιτυγχανουμε την απολυτη ενωση που είναι η υψιστη εκφραση της δυαδικης επαφης.
Με το σεξ ξορκιζουμε το φοβο του Θανατου.
Το εντονο σεξ δινει το αισθημα της ευφοριας και της διεγερσης το οποιο όμως δεν διατηρειται.
Αν δεν υπαρχουν συναισθηματικα ερεισματα στη σχεση, η ευφορια συχνα συνοδευεται από ψυχικη καταπτωση.

Ας υποθεσουμε ότι σας προτεινουν να διαβασετε την ερωτικη ιστορια ενός ζευγαριου αλλα πρεπει να επιλεξετε αναμεσα σε δυο περιπτωσεις.

Η πρωτη αφορα μια σχεση ΘΥΕΛΛΩΔΗ, με ενταση και παθος,εντονους τσακωμους, ξαφνικους χωρισμους και συνεχεις επανασυνδεσεις, καταπληκτικο και απογειωτικο σεξ ,με απιστιες και πολλες σκηνες ζηλιας.

Το δευτερο ζευγαρι είναι ευτυχισμενο και ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ  και η ζωη τους κυλα ηρεμα χωρις εξαρσεις.
Οσο για το σεξ? Δεν ακολουθειται από πυροτεχνηματα αλλα είναι τοσο τρυφερο που είναι ανεπαναλυπτο..



Ποια ιστορια θα επιλεγατε?
Οι περισσοτεροι θα βρισκατε πιο ενδιαφερουσα την πρωτη.
Ποιος νοιαζεται να ακουσει για ένα καθημερινο ζευγαρι όπως όλα τα αλλα που η ζωη του κυλα σαν < ένα μακρυ,…ηρεμο..ποταμι με καθαρο νερο ?>


Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ

Οι παθιασμενες νευρωτικες εκρηκτικες  σχεσεις  ασκουν μια γοητεια ελξης-απωθησης σε πολλες γυναικες καμμια μας δεν την επιδιωκει συνειδητα, όμως η σκοτεινη πλευρα του εαυτου μας  ελκεται από τις σχεσεις υψηλου κινδυνου και εντονου σεξ που συμβολιζουν την υπερβαση από την καθημερινοτητα.

Ας αφηγηθω την ιστορια μιας πελατισσας μου της Μ .28 ετων Γυμναστρια και του Π.
Όταν γνωριστηκε η Μ με τον Π ειχε μια σχεση με τον Κ. για τρια χρονια.
Ειχε σταθεροτητα και ασφαλεια το σεξ που εκανε με τον Κ. η Μ ηταν καλο  αν και ειχε γινει συνηθεια αλλα το θεωρουσε φυσιολογικο μετα από τρια χρονια συμβιωσης.
Όταν οως γνωρισε τον Π.στο γυμναστηριο οπου εργαζοταν, η χημεια ηταν πολύ εντονη από την πρωτη στιγμη. Αισθανθηκε μια τοσο ακατανικητη σωματικη ελξη που την εκανε να νιωσει αβολα.Προσπαθησε να τον αποφυγει σθεναρα,όμως εκεινος προσπαθουσε διακριτικα αλλα επιμονα. Τελικα ενεδωσε και κατεληξαν να κανουν παθιασμενο ερωτα στο σπιτι του.
Η σχεση τους κρατησε 6 μηνες και ηταν οι χειροτεροι αλλα και οι εντονοτεροι στη ζωη της Μ.Γιατι το λεω αυτό…Γιατι χωρισε από τον Κ. γιατι ειχε ξεμυαλιστει με τον Π.Το σεξ μαζι του ηταν το καλυτερο που ειχε ποτε αν και η σχεση τους από την αρχη ηταν αποτομη.Μιλουσε ασχημα και κατηγορουσε την Μ.φλερταρε όταν εβγαιναν εξω με τη Μ. άλλες κοπελλες και της δημιουργησε ζηλεια την εκανε να αισθανεται ανασφαλης.Όμως όταν εκαναν σεξ δεν υπηρχε τιποτα τα ξεχνουσε η Μ. όλα. Μετα όμως από το σεξ η Μ. επεφτε σε καταθλιψη μεχρι να ξαναπαρει την επομενη δοση της(την ερωτικη).

Είναι διαπιστωμενο ότι οι σχεσεις με ενταση και παθος συνοδευονται συχνα από απογειωτικο σεξ.
Γιατι συμβαινει αυτό?
Ο βασικος λογος είναι ότι τα υψηλα ποσοστα αδρεναλινης που χαρακτηριζουν μια τεροιου ειδους σχεση κανουν πιο εντονη τη σεξουαλικη επιθυμια.

Η Μ. καταλαβε το αδιεξοδο της ιστοριας και αφησε τον Π.(αφου όμως ειχε γινει ένα ψυχικο ρακος) και εβαλε σιγα-σιγα τη ζωη της σε ταξη.




Η Κ.35 ετων βρισκεται σε μια σχεση εκρηκτικη με τον Α. 32 ετων εδώ και τρια  χρονια.
Γνωριστηκαν σε ένα παρτι και ερωτευτηκαν παραφορα.
Όταν είναι μαζι είναι σαν να ζουνε στον δικο τους παθιασμενο κοσμο.
Διαφωνουνε σε πολλα πραγματα και μαλωνουν ακομα και μπροστα στους φιλους τους ειδικα όταν ο Α. πινει παραπανω.
Η καθημερινη συμβιωση είναι ενας αθλος…και εχουν χωρισει πολλες φορες και ξανασμιγουν παλι.
Γνωριζουν ότι υπαρχουν προβληματα στη σχεση αλλα και οι δτυο εχουν συνηθισει την εξαρση που εχει δημιουργηθει αναμεσα τους και ο Α. καποιες φορες την αποζητα.είναι επιρρεπης και ανασφαλης επηρεαζεται από τους δικους τοιυ ανθρωπους και τους φιλους.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΙΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ
Ελκυονται από παραφορες και δυσκολες σχεσεις υψηλων ερωτικων εντασεων.
Συνηθως προκειται για προσωπικοτητες ναρκισσιστικες, νευρωτικες, υστερικες, εγωιστικες και νευρικες…που εκτιθενται συχνα σε σκηνες ζηλοτυπιας.

Η επιλογη του ερωτικου μας συντροφου εχει να κανει με βιωματα που αναγονται στην παιδικη μας ηλικα, στην αναμοχλευση αισθησεων,…βιωματων…ακομα και σε μυρωδιες (Οσμες) από τα παιδικα χρονια.

Ο τροπος που σχετιζομαστε με το συντροφο μας προερχεται από την οικογενεια μας και από το πώς σχετιζομασταν με τους γονεις μας.
Αν οι γονεις μας ηταν π.χ. απομακροι, στην ενηλικη ζωη μας είναι πιθανο να εχουμε δυσκολια να συναψουμε πιο στενες σχεσεις.
Αν ένα ατομο δεν μπορει να απεμπλακει από τις ΝΕΥΡΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ …θα συμβουλευα να αναζητησει τη βοηθεια ενός ειδικου(ψυχολογου). Για να <δουλεψει>
Τις προσωπικες του ανασφαλειες και αδυναμιες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου