Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Τα μυστικά μια επιτυχημένης σχέσης

Κάθε σχέση για να επιβιώσει στο χρόνο χρειάζεται γερά θεμέλια. Για την δημιουργία αυτών των θεμελίων και τη διατήρηση μιας σχέσης σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο για τον καθένα μας απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αγάπη και η συντροφικότητα μεταξύ των ατόμων αλλά και η εφαρμογή κάποιων απλών αλλά ουσιαστικών παραγόντων.
Μερικοί από αυτούς παρουσιάζονται παρακάτω και αποτελούν συμβουλές για την δημιουργία μια επιτυχημένης σχέση ...
 

Αγαπήστε τον εαυτό σας

Εάν δεν αγαπάτε ο ίδιος τον εαυτό σας, είναι πολύ δύσκολο να πιστέψετε ότι σας αγαπάει και κάποιος άλλος.
Η αυτοπεποίθηση είναι πολύ σημαντική για μια σχέση. Όταν νιώθετε πραγματικά ικανοποιημένοι με τον εαυτό σας, παρά τις αδυναμίες και τις αποτυχίες σας, θα νιώσετε σίγουροι για τον εαυτό σας και όταν συμβεί αυτό θα μπορείτε να απολαύσετε την χαρά που έχει προσφέρει στη ζωή σας αυτή η σχέση.
Εάν είχατε ανάλογες εμπειρίες από το παρελθόν, αξίζει να τις εμπιστευτείτε σε έναν φίλο σας ή έναν ειδικό. Είναι πολύ δελεαστικό και εύκολο να στηρίζεται κάποιος στον σύντροφο του για τα πάντα, αλλά όσο πιο δυνατός και σίγουρος είναι κάποιος για τον εαυτό του, τόσο δυνατή θα είναι και η σχέση του.

Η συμπάθεια

Υγιείς σχέσεις δημιουργούνται ανάμεσα σε ανθρώπους που πραγματικά αρέσει ο ένας τον άλλο. Ίσως θα ήταν πιο ρομαντικό να μιλήσει κάποιος για την αγάπη, αλλά είναι πολύ σημαντικό κάποιος να θυμάται ότι η αγάπη είναι ένα συναίσθημα που όπως αναπάντεχα δημιουργείται έτσι εξαφανίζεται κιόλας.
Εάν σας αρέσει η συντροφιά κάποιου, συμφωνείτε στον τρόπο με τον οποίο σκέφτεστε και μοιράζεστε τα ίδια όνειρα για τη ζωή, τότε το συναίσθημα της αγάπης δεν θα είναι ποτέ μακριά από τη σχέση σας.
Είναι πολύ σημαντικό επίσης να εκφράζεται αυτή τη συμπάθεια στον σύντροφο σας. Θερμές κουβέντες ενθάρρυνσης και υποστήριξης θα μπορούσε να βοηθήσει στην τόνωση του ηθικού ενός ατόμου.

Αφιερώστε χρόνο

Η σπουδαιότητα μιας κατάστασης για εμάς μπορεί να υπολογιστεί από τον συνολικό χρόνο που είμαστε διατεθειμένοι να ξοδέψουμε σε αυτήν. Όταν ένα ζευγάρι γνωρίζεται, ενστικτωδώς βάζει τη σχέση του σε προτεραιότητα. Αλλά καθώς ο χρόνος περνά και η ζωή είναι πιο γεμάτη με την δουλειά και την οικογένεια, συχνά η σχέση αρχίζει να αποκτά δευτερεύουσα σημασία.
Εάν ένα ζευγάρι δεν περνά αρκετό χρόνο μαζί, υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες αυτή η σχέση να διαλυθεί.
Αυτός σημαίνει ότι ίσως θα χρειαστεί να θυσιαστούν άλλες δραστηριότητες για τη συνύπαρξη του ζευγαριού, αλλά κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι μια επένδυση για την μελλοντική ευτυχία μας.

Επικοινωνία

Η καλή επικοινωνία είναι πολύ σημαντική για μια υγιή σχέση. Είναι ο μόνος τρόπος που θα μπορούσατε να πείτε στον σύντροφό σας ποιος είστε, τι επιθυμείτε και για πιο λόγο φέρεστε όπως δείχνετε.
Η καλή επικοινωνία είναι ο διάλογος στον οποίο μπορεί κάποιος να πει ανοιχτά ακριβώς αυτά που σκέφτεται και αισθάνεται. Επίσης είναι ο διάλογος στον οποίο μπορεί κάποιος να ακούσει τον συνομιλητή του χωρίς να τον κρίνει.

Οι διαφωνίες

Είναι πολύ σημαντικό να παραδεχτεί κάποιος ότι η ύπαρξη διαφωνιών είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι σε μια σχέση. Όλοι είμαστε διαφορετικοί για αυτό το λόγο έχουμε διαφορές στις απόψεις μας.
Τα ζευγάρια που διαφωνούν με σωστό τρόπο δεν ανησυχούν για αυτό το φαινόμενο. Ένας σωστός τρόπος για το χειρισμό μιας διαφωνίας είναι μια καλή ευκαιρία να μοιραστεί κάποιος τα συναισθήματα του και να ενισχύσει το δέσιμο το ταίρι του, αφού καταλήξουν σε μια απόφαση που όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. Μπορεί να είναι μια εμπειρία η οποία θα σας βοηθήσει να νιώσετε πιο σίγουροι για τη σχέση σας και να σας φέρει πιο κοντά.

Το άγγιγμα

Το άγγιγμα είναι μια ζωτική ανθρώπινη ανάγκη. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι χωρίς την αίσθηση της αφής, πολλά ζώα, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων, θα πέθαιναν κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας. Τα χάδια μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην μείωση της πίεσης του αίματος και να απελευθερώσουν ειδικές ουσίες στον εγκέφαλο που προκαλούν χαλάρωση αλλά και την χημική ουσία οξυτοσίνη, η οποία δημιουργεί το αίσθημα της τρυφερότητας.
Το άγγιγμα έχει την δύναμη της παρηγοριάς και της υποστήριξης, της προστασίας και της ενθάρρυνσης, της χαλάρωσης και φυσικά της διέγερσης. Κάθε ζευγάρι αντιμετωπίζει κάποια περίοδο ερωτικά προβλήματα, αλλά η ανάγκη για την φυσική επαφή δεν αλλάζει ποτέ.

Οι αλλαγές

Οι άνθρωποι αλλάζουν με την πάροδο των ετών και ίσως αυτές οι αλλαγές είναι αυτές που μπορούν να κρατήσουν μια σχέση ζωντανή. Η ζωή αλλάζει επίσης και όχι πάντα έτσι όπως θα θέλαμε.
Οι αλλαγές μπορούν να μας προσφέρουν ευκαιρίες για ωρίμανση και οικειότητα αλλά μπορεί να είναι και επώδυνες. Μπορεί να σημαίνουν προσαρμογή σε έναν νέο τρόπο σκέψης και δράσης ή μπορεί να σημαίνουν ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουμε οικεία πράγματα και καταστάσεις.
Σε επιτυχημένες σχέσεις, τα ζευγάρια μαθαίνουν να αλλάζουν και να προσαρμόζονται. Δέχονται τις αλλαγές ως αναπόφευκτο κομμάτι της ανθρώπινης ζωής και υποστηρίζουν ο ένας τον άλλο για τα καλύτερα και τα χειρότερα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου