Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Πώς να …σώσετε τη φιλία σας...(NTR)







Σε όλες τις φιλίες, ακόµα και τις πιο δυνατές, υπάρχουν στιγµές κρίσης. Ξέρετε πώς να τις χειριστείτε;
Αν φταίτε εσείς
1. Μην αναβάλλετε τη συζήτηση µε την ελπίδα ότι ο χρόνος θα σβήσει την παρεξήγηση. Αν κάνετε σαν να µην συνέβη τίποτα, ακόµα κι αν κάποια στιγµή τα ξαναβρείτε, το πιθανότερο είναι ότι θα διαπιστώσετε πως τα πράγµατα δεν είναι όπως πριν. Καταπολεµήστε το φόβο και το άγχος σας και ξεκινήστε τη συζήτηση.
2. ∆είτε τα πράγµατα από την πλευρά του άλλου. Αν η φίλη σας θεωρεί ότι έχετε κάνει κάτι λάθος, µην προσπαθήσετε να την πείσετε για το ακριβώς αντίθετο. Εκείνη µπορεί να παρεξηγήθηκε µε κάτι που εσείς θεωρείτε αστείο ή αµελητέο.
3.Ξεκινήστε µπαίνοντας
στη θέση της.
4. Σκεφτείτε το ενδεχόµενο της «συγνώµης». Κάντε το µε ευγένεια και ειλικρίνεια, χωρίς να διστάζετε, ούτε όµως και να υπερβάλλετε.
Αν φταίει η φίλη σας
1. Μην κρατάτε µούτρα ή αποστάσεις µε σκοπό να µαντέψει τι σας πείραξε. Εξηγήστε της ακριβώς τι σας έχει ενοχλήσει όσο το δυνατόν πιο ειλικρινά και ξεκάθαρα.
2. ∆ώστε ευκαιρία για επανόρθωση θέτοντας νέα όρια. Κάντε σαφές ότι έχετε φιλικές διαθέσεις και ότι δεν θέλετε να διαιωνίσετε την παρεξήγηση. Όσο πιο ανοιχτά ειπωθούν τα πράγµατα τόσο πιο δυνατή θα γίνει η φιλία σας µε τα καινούργια όρια που θα θέσετε.
Αν δεν τα βρείτε…
1. Μην προσπαθείτε να απαντήσετε σε µια κατηγορία µε κατηγορία χρησιµοποιώντας φράσεις όπως «κι εσύ όµως...» ή «κι εσύ τότε...» που οξύνουν την αντιπαράθεση.
2. Αποφύγετε τη µεσολάβηση τρίτων για να βρείτε το δίκιο σας. Μπορεί κάποιοι να πάρουν το µέρος σας, όµως µπορεί να µεταφέρουν και λόγια διαστρεβλωµένα κάνοντας την κατάσταση χειρότερη. Γι’ αυτό δείξτε επιφύλαξη σε όσα λέτε αλλά και σε όσα ακούτε από τρίτους.
3. ∆εχτείτε ότι κάποιες σχέσεις δεν µπορούν να λειτουργήσουν. Αν κάνατε κάποιο λάθος, διδαχτείτε από αυτό και αποµακρυνθείτε χωρίς να φορτώνετε τον εαυτό σας µε ενοχές ή µε θυµό και πικρία.
Και μη Ξεχνατε...Φιλια ειναι τριανταφυλλο ...χωρις..ΑΓΚΑΘΙΑ!!!!!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου