Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Αγχος...Τραυματα...(NTR)




Τα τραύματα των αγχωμένων ανθρώπων χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να κλείσουν...

Το άγχος και το στρες δυσκολεύουν το κλείσιμο μιας πληγής, σύμφωνα με μια νέα έρευνα βρετανών ψυχιάτρων. Οι ερευνητές προξένησαν μικρά τραύματα σε υγιείς εθελοντές, που βρίσκονταν υπό διαφορετικές συνθήκες άγχους και ψυχολογικής πίεσης. Τα τραύματα των λιγότερο αγχωμένων ατόμων έκλεισαν με διπλάσια ταχύτητα, κατά μέσο όρο, σε σχέση με όσους ένιωθαν πολύ στρες.
Η έρευνα, υπό τον καθηγητή Τζον Γουάινμαν του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής του King's College του Λονδίνου, παρουσιάστηκε στο επιστημονικό φεστιβάλ του Τσέλτενχαμ, σύμφωνα με τη βρετανική "Ιντεπέντεντ". Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι μεταβολές στο επίπεδο της "ορμόνης του στρες" κορτιζόλης αντανακλούσαν την ταχύτητα αποθεραπείας μιας πληγής. Όσο περισσότερη η κορτιζόλη, τόσο πιο αργό το κλείσιμο του τραύματος.
Ο Γουάινμαν έχει δείξει, σε προηγούμενη έρευνα του, ότι η αποκατάσταση ενός τραύματος μπορεί να επιταχυνθεί σημαντικά μέσω ψυχολογικής βοήθειας που καταπραΰνει το συναισθηματικό στρες. Ο βρετανός ψυχίατρος εξέφρασε την ελπίδα ότι τα συμπεράσματα των ερευνών του θα αξιοποιηθούν, ώστε οι γιατροί να συμπεριλάβουν και ψυχολογικού τύπου παρεμβάσεις σε ασθενείς που αναρρώνουν από μια χειρουργική επέμβαση ή που έχουν κάποιο άλλο τραύμα.

Αρνητικά συναισθήματα δημιουργούν οι οικονομικές συγκρίσεις...

 Οι άνθρωποι που κάνουν κάθε είδους συγκρίσεις με τους γύρω τους, όταν πρόκειται για τους μισθούς τους και γενικότερα για τα εισοδήματά τους, θα πρέπει να το αποφεύγουν, γιατί κινδυνεύουν να νιώσουν πολύ άσχημα.
Σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα διαπιστώνεται ότι τέτοιου είδους συγκρίσεις, ιδίως μεταξύ συγγενών και φίλων, αποτελούν σχεδόν βέβαιη «συνταγή» δυστυχίας, κυρίως όταν αυτός που επιδιώκει τη σύγκριση, είναι οικονομικά αδύναμος.
Η έρευνα, που χρησιμοποίησε στοιχεία περίπου 19.000 ατόμων από 24 ευρωπαϊκές χώρες, έγινε από ερευνητές της Σχολής Οικονομικών του Παρισιού με επικεφαλής τον καθηγητή Αντριου Κλαρκ και δημοσιεύτηκε στο οικονομικό περιοδικό The Economic Journal, σύμφωνα με το BBC.
Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι τείνουν να συγκρίνουν τα εισοδήματά τους με αυτά άλλων γνωστών τους, τείνουν να είναι λιγότερο ευτυχισμένοι γενικότερα στη ζωή τους. Όσο μεγαλύτερη σημασία αποδίδουν οι άνθρωποι σε μια τέτοια σύγκριση, τόσο μικρότερο βαθμό ικανοποίησης δηλώνουν ότι έχουν και τόσο μικρότερη ποιότητα ζωής, ενώ εμφανίζουν και περισσότερες ενδείξεις κατάθλιψης.
Δεν εμφανίζονται διαφορές ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες, όσον αφορά την επίπτωση που έχει πάνω τους η σύγκριση των εισοδημάτων τους, καθώς και τα δύο φύλα εμφανίζονται εξίσου ψυχικά «ευάλωτα».
Πάντως, σύμφωνα με τους ερευνητές, η σύγκριση με τους συναδέλφους φαίνεται να είναι λιγότερο επώδυνη, καθώς η σύγκριση με φίλους φαίνεται να προκαλεί διπλάσια δυστυχία σε σχέση με τη σύγκριση με συναδέλφους.
Οι άνθρωποι στις πιο φτωχές ευρωπαϊκές χώρες τείνουν να συγκρίνουν τα εισοδήματά τους περισσότερο σε σχέση με τους κατοίκους των πιο πλούσιων χωρών, ενώ στο εσωτερικό όλων των χωρών οι λιγότερο προνομιούχοι είναι πιο πιθανό να κάνουν τέτοιες συγκρίσεις σε σχέση με τους πιο πλούσιους.

Από την άλλη, σύμφωνα με άλλους ερευνητές, δεν είναι βέβαιη η σχέση αιτίου-αποτελέσματος: είναι άραγε οι εκ φύσεως πιο απαισιόδοξοι άνθρωποι, που συστηματικά «βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο», εκείνοι που ωθούνται να κάνουν περισσότερες συγκρίσεις λόγω της προϋπάρχουσας ψυχικής προδιάθεσής τους ή είναι τελικά αυτή καθ' εαυτή η δυσμενής σύγκριση που τους κάνει πιο δυστυχισμένους...????....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου