Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ...ΑΓΑΠΗ (NTR)





Οι επιστήμονες ανακάλυψαν την πραγματική αγάπη. Μαγνητική απεικόνιση στον εγκέφαλο έδειξε πως ένας μικρός αριθμός ζευγαριών μπορεί να ανταποκριθεί με το ίδιο πάθος που δείχνουν να έχουν τον πρώτο καιρό της σχέσης τους, ακόμα και μετά από 20 χρόνια.
Τα ευρήματα έρχονται να ανατρέψουν τη συμβατική άποψη ότι ο έρωτας και η σεξουαλική επιθυμία βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους στο ξεκίνημα μιας σχέσης και στη συνέχεια χάνονται με το πέρασμα των χρόνων.
Μία ομάδα από το Πανεπιστήμιο Stony Brook της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε μαγνητική απεικόνιση στον εγκέφαλο ζευγαριών που ήταν μαζί για 20 χρόνια και συνέκρινε τα αποτελέσματα με αυτά των νέων ζευγαριών. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως, όταν έδειξαν φωτογραφίες των συντρόφων τους, σχεδόν ένα στα 10 «ώριμα» ζευγάρια παρουσίασαν τις ίδιες χημικές αντιδράσεις με αυτές που παρουσιάζουν τα νέα ζευγάρια στην αρχή της σχέσης τους.
Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει πως τα πρώτα στάδια μίας ρομαντικής σχέσης, που χαρακτηρίζονται από συνεχείς εναλλαγές διάθεσης και εμμονές, τις οποίες οι ψυχολόγοι αποκαλούν limerence (πρόκειται για την ακούσια ψυχοπνευματική και συναισθηματική κατάσταση του έντονου ρομαντικού πόθου για κάποιον άνθρωπο) αρχίζουν να «ξεθωριάζουν» μετά τους 15 μήνες. Μετά από 10 χρόνια, αυτή η «χημική παλίρροια» υποχωρεί.
Η μαγνητική απεικόνιση των ώριμων όμως ζευγαριών αποκάλυψε, εντούτοις, πως τα στοιχεία της ονομαζόμενης limerence ωριμάζουν, δίνοντας τη δυνατότητα στα ζευγάρια να νιώσουν αυτό που ονομάζει μία νέα αναφορά ως «έντονη συντροφικότητα και σεξουαλική ζωντάνια.»
Οι ερευνητές χαρακτήρισαν τα ζευγάρια ως «κύκνους» επειδή έχουν παρόμοιους νοητικούς «ερωτικούς χάρτες» με τα ζώα που ζευγαρώνουν μία και μοναδική φορά σε όλη τους τη ζωή, όπως κάνουν οι κύκνοι, οι αρουραίοι και οι γκρι αλεπούδες.
Οι αντιδράσεις των «κύκνων» στις φωτογραφίες των συντρόφων τους καταγράφηκαν μέσω μαγνητικής απεικόνισης MRI ως εκρήξεις ντοπαμίνης, που συναντάται συχνά σε ζευγάρια, τα οποία βιώνουν τις πρώτες φλόγες του σαρκικού πόθου.
«Τα ευρήματα έρχονται σε σύγκρουση με την παραδοσιακή άποψη περί έρωτα, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθή,» ισχυρίζεται ο Άρθουρ Άρον, ψυχολόγος του πανεπιστημίου Stony Brook.
Προγενέστερη μελέτη είχε φέρει στο φως τα «σημεία ρήξης» των σχέσεων 12-15 μηνών , τριών ετών και των περιβόητων επτά χρόνων φαγούρας.
Ο Άρον δήλωσε πως όταν πήρε συνέντευξη από άτομα που ισχυρίζονταν πως εξακολουθούσαν να είναι ερωτευμένοι με τον σύντροφό τους μετά από 21 χρόνια (κατά μέσο όρο), πίστευε πως ψεύδονταν και απλά κορόιδευαν τον εαυτό τους. «Τον ισχυρισμό όμως αυτό ήρθε και μας τον επιβεβαίωσε η μαγνητική απεικόνιση και το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση προσποίησης.»
Ένα από τα ζευγάρια «κύκνων» του Άρον ήταν ο Μπίλι και η Μισέλ Τζόρνταν, οι οποίοι 18 χρόνια μετά την πρώτη τους γνωριμία, εξακολουθούν να προκαλούν ζήλο στους φιλους τους. Το ζευγάρι, που μένει στο Νιούπορτ Μπιτς της Καλιφόρνια, εξακολουθεί να περπατάει χέρι-χέρι μετά από τόσα χρόνια. «Για μας είναι απόλυτα φυσιολογικό,» ισχυρίζεται η 59χρονη Μισέλ.
Η 40χρονη Λίζα Μπέιμπερ και ο 46χρονος σύζυγός της, Ντέιβιντ, από το Μπρίστολ, δηλώνουν ότι εξακολουθούν να νιώθουν το ίδιο ρίγος, ακόμα και μετά από 17 χρόνια που είναι μαζί.
«Ήταν τρελός και πολύ ενθουσιασμένος. Αρκεί να σας πω ότι μου σκούπιζε μέχρι και τα πόδια. Όλος αυτός ο ενθουσιασμός υπάρχει μέχρι και σήμερα,» τονίζει η Λίζα.
Ακόμα και ο ίδιος ο Άρον με τη σύζυγό του, που είναι και οι δύο 64 ετών, έχουν μία δυνατή σχέση, αλλά ομολογούν πως ζηλεύουν τους «κύκνους».
 «Η σχέση τους είναι πολύ έντονη και σεξουαλικά ενεργή.
 Πραγματικά είναι αξιοζήλευτοι,» συμπλήρωσε ολοκληρώνοντας ο Άρον.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου