Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Η υπέρταση επιταχύνει την πνευματική έκπτωση τους πάσχοντες από νόσο Αλτσχάιμερ(NTR)


Η υψηλή αρτηριακή πίεση φαίνεται να επιταχύνει την έκπτωση της πνευματικής λειτουργικότητας στους πάσχοντες από νόσο Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Neurology.
Η κολπική μαρμαρυγή και η στηθάγχη φαίνεται να παράγουν όμοια επίδραση.
Η Δρ Μισέλ Μιελκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς της Βαλτιμόρης εξηγεί ότι η εκτεταμένη διερεύνηση αφήνει ελάχιστες αμφιβολίες ότι η καρδιαγγειακή νόσος αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης νόσου Αλτσχάιμερ, αλλά το πώς επηρεάζει την εδραιωμένη νόσο Αλτσχάιμερ δεν ήταν ξεκάθαρο.
Έτσι η Δρ Μίελκε ανάλυσε στοιχεία για 135 άτομα με νόσο Αλτσχάιμερ που είχαν εγγραφεί στη μελέτη Cache County, Utah, Dementia Progression Study. Η μέση ηλικία ήταν τα 84 έτη, και το 66% ήταν γυναίκες. Είχαν τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση κατά μέσο όρο τρία χρόνια.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τεστ πνευματικής λειτουργίας, κολπική μαρμαρυγή και υπέρταση συσχετίστηκαν με πιο ταχεία εξασθένηση της ικανότητας σκέψης. Το ποσοστό της μείωσης ήταν μεγαλύτερο στα πιο ηλικιωμένα άτομα.
Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι αυτοί οι παράγοντες θα πρέπει να μελετώνται και σε πιο μικρές ηλικίες πριν την απαρχή της πνευματικής εξασθένησης. Αντίθετα, το ιστορικό καρδιολογικής επέμβασης, διαβήτη και της χρήσης αντιϋπερτασικών σκευασμάτων συσχετίστηκαν με χαμηλότερα ποσοστό εξασθένησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου