Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

ΠΩΣ ΑΠΟ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ(NTR)






Πώς η προσπάθειά μας να γίνουμε ευτυχισμένοι μας κάνει δυστυχισμένους....


Το να προσπαθούμε να γίνουμε ευτυχισμένοι είναι σαν να προσπαθούμε να κοιμηθούμε. Όσο πιο πολύ προσπαθούμε, τόσο παραμένουμε ξύπνιοι. Με τον ίδιο τρόπο, όσο πιο πολύ προσπαθούμε να γίνουμε ευτυχισμένοι, τόσο πιο δυστυχισμένοι γινόμαστε.
Η ματαιότητα της αναζήτησης της ευτυχίας
Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι η ευτυχία είναι κάτι μακρινό. Κάτι που πρέπει να βγουν έξω, να το ψάξουν, να το βρουν, να το πιάσουν και να το κρατήσουν τόσο σφιχτά που δε θα φύγει από τα χέρια τους. Για αυτούς, η ευτυχία είναι εκεί, στον έξω κόσμο, και προσπαθούν να την ψάξουν με κάθε τρόπο. Με το να αποκτούν υλικό πλούτο. Με το να γεμίζουν τα σπίτια τους με υλικά αποκτήματα. Με το να κάνουν όσο πιο πολύ σεξ μπορούν. Με το να επιβάλλουν την εξουσία τους στους άλλους. Με το να γίνονται διάσημοι. Και ούτω καθεξής. Ωστόσο, όσο πιο πολύ αναζητούν την ευτυχία, τόσο πιο πολύ φαίνεται ότι αυτή τρέχει μακριά τους. Ακριβώς όπως ο ορίζοντας απομακρύνεται όσο τον κυνηγάμε, η ευτυχία μοιάζει να απομακρύνεται από εμάς όταν προσπαθούμε να την φτάσουμε.
Αλλά γιατί γίνεται αυτό; Γιατί οι άνθρωποι που διαρκώς προσπαθούν να γίνουν ευτυχισμένοι, σπάνια φαίνεται να βιώνουν την ευτυχία; Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι η ευτυχία δεν μπορεί να βρεθεί σε εξωτερικές πηγές, αλλά ανακαλύπτεται μόνο μέσα μας. Για αυτό, ανεξαρτήτως του πόσα λεφτά και δύναμη έχετε και πόσο σεξ κάνετε, δεν θα είστε ευτυχισμένοι. Η ευτυχία δεν βρίσκεται στα κατορθώματα και έτσι η ευτυχία δεν μπορεί ποτέ να βρεθεί στο μέλλον.
 Είναι μια κατάσταση ύπαρξης που μπορεί να βιωθεί μόνο αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή. Αναζητήστε την και θα χαθεί. 
Σταματήστε να την αναζητάτε και βρέθηκε. 
Στην πραγματικότητα, δεν είναι καν σωστό να πούμε ότι βρέθηκε. 
Ήταν πάντα εκεί. Κομμάτι της φύσης μας. Αλλά με το να την αναζητούμε κάπου αλλού, έξω από τον εαυτό μας, θα μας κάνει να χάσουμε επαφή μαζί της.

Ρίξτε μια γερή ματιά μέσα σας

Νιώθουμε ότι δεν είμαστε όσο καλοί θέλουμε και προσπαθούμε να βρούμε ένα τρόπο να καλύψουμε το εσωτερικό μας κενό αναζητώντας την ευτυχία στον εξωτερικό κόσμο. Αλλά ασχέτως της προσπάθειας που καταβάλλουμε, νιώθουμε ακόμα ένα εσωτερικό κενό και μια πείνα. Τα λεφτά μπορούν να γεμίσουν τις τσέπες μας αλλά όχι την ψυχή μας. Το σεξ μπορεί να μας φέρει μια σωματική ικανοποίηση που διαρκεί λίγο, αλλά όχι εσωτερική ικανοποίηση. Η δύναμη μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε δυνατοί στα μάτια των άλλων, αλλά δεν μπορεί να κρύψει την εσωτερική αδυναμία μας από τα δικά μας μάτια. Όταν δεν αποδεχόμαστε τον εαυτό μας έτσι όπως είναι, τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε καλά για τον εαυτό μας. 
Τα εξωτερικά αντικείμενα μπορούν προσωρινά να ενισχύσουν το εγώ μας, αλλά αρκετά σύντομα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το εσωτερικό μας κενό πάλι.
Ρίξτε μια γερή ματιά μέσα σας και υπενθυμίστε στον εαυτό σας εκείνες τις στιγμές που νιώσατε αληθινά, ειλικρινά ευτυχισμένοι. Μιλάω για εκείνες τις στιγμές που η καρδιά σας παλλόταν με χαρά, που νιώσατε ότι είστε σε ειρήνη με τον εαυτό σας και τον κόσμο, που νιώσατε ότι η ζωή έχει εξελιχτεί σε μια υπέροχη γιορτή.
 Στοιχηματίζω ότι υπήρξαν στιγμές που αφήσατε τις προσπάθειες να ελέγξετε τη ζωή σας, και παραδοθήκατε στο εδώ και τώρα. 
Στιγμές αγάπης, δημιουργικότητας, παιχνιδιού, διαλογισμού. 
Στιγμές που νιώσατε ολοκληρωτικά ότι είστε αυτοί που είστε. 
Στιγμές που ξεχάσατε ότι θέλετε να προσπαθήσετε να γίνετε ευτυχισμένοι.
Αναζητήστε την ευτυχία έτσι ώστε να σταματήσετε να την αναζητάτε
Όταν κάποιος ψάχνει την ευτυχία, δεν την βρίσκει. Και όταν σκοπίμως δεν την ψάχνει σημαίνει ότι την εγκαταλείπει. Τότε τι μπορούμε να κάνουμε;
Η απάντηση βρίσκεται στο να την ψάχνουμε, ακόμα και όταν αυτό φαίνεται μάταιο. Και όχι απλά να την ψάχνουμε, αλλά να την ψάχνουμε με όλο μας το είναι. Να την ψάχνουμε μέχρι να μην υπάρχει τίποτε άλλο στο μυαλό μας. .
Όσο πιο πολύ ψάχνετε την ευτυχία, τόσο θα έρχεστε πιο κοντά στη συνειδητοποίηση ότι δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά. Όσο πιο πολύ αναζητάτε την ευτυχία, τόσο πιο πολύ θα βλέπετε ότι είναι μάταιο να το κάνετε. Όσο πιο πολύ προσπαθείτε να την αναζητήσετε τόσο περισσότερο θα μπουχτίζετε από τις προσπάθειες αναζήτησής της. Με άλλα λόγια, ο σκοπός της αναζήτησης της ευτυχίας είναι τελικά να σταματήσετε να την αναζητάτε!
Δεν είμαι το άτομο που θα σας προτείνει να καθίσετε κάτω, να μην κάνετε τίποτα και παθητικά να περιμένετε την ευτυχία να εμφανιστεί στη ζωή σας. Όχι. 
Η ευτυχία δεν λειτουργεί με αυτό τον τρόπο
Την ίδια στιγμή, δεν μπορώ να κρύψω από εσάς την αλήθεια ότι η ευτυχία δεν μπορεί να αναζητηθεί ή να βρεθεί. 
Αλλά το ψάξιμο δεν βοηθάει, επειδή σε κάποια φάση θα σας κάνει να κατανοήσετε την όλη ανοησία αυτού του εγχειρήματος.
 Όταν αυτή η συνειδητοποίηση έρθει σε εσάς, θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ. Και μόλις το καταλάβετε, θα είστε ικανοί να παρατήσετε πλήρως όλες σας τις προσπάθειες και να αγκαλιάσετε τη ζωή έτσι όπως είναι, και εκείνη τη στιγμή, σε αυτή τη κατάσταση της ύπαρξής σας, θα βιώσετε την ευτυχία στην πιο αγνή της μορφή. 
Τότε, θα νιώσετε ότι τίποτα δεν σας λείπει και όλα θα γίνουν ξεκάθαρα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου