Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΑΝΔΡΕΣ~~~ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ????(NTR)





Είναι οι άντρες  καλύτεροι από τις γυναίκες σε μερικά πράγματα και το αντίστροφο;

Παρότι έχουμε την τάση να πιστεύουμε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο –και πράγματι υπάρχουν αξιομνημόνευτα παραδείγματα που υποστηρίζουν την ισότητα– η επιστημονική έρευνα συχνά καταλήγει πως οι γυναίκες και οι άντρες διαπρέπουν σε διαφορετικούς τομείς.

Όμως τότε τι συμβαίνει με τον τρόπο που μεγαλώνει κανείς και τα επίκτητα χαρακτηριστικά του;

Σύμφωνα με την Diane Halpern, καθηγήτρια ψυχολογίας στο κολέγιο Claremont Mckenna, πράγματι μεγαλώνουμε τα αγόρια και τα κορίτσια με διαφορετικό τρόπο, αλλά η συνεισφορά της βιολογίας σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέα.

Οι άντρες είναι εκ φύσεως καλύτεροι στο να κρίνουν το μέγεθος ενός ατόμου με βάση τη φωνή του




Μια μελέτη στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Biology Letters αναφέρει πως οι άντρες κρίνουν το μέγεθος κάποιου βάσει της φωνής του καλύτερα από ό,τι οι γυναίκες. Σύμφωνα με τον Benjamin Charlton και τους συνεργάτες του από το πανεπιστήμιο του Sussex, αυτό σημαίνει πως οι άντρες έχουν την εγγενή δυνατότητα να κρίνουν το πόσο μεγάλο είναι το σώμα κάποιου, βασιζόμενοι στην χροιά της φωνής του. Τα ευρήματα τείνουν να υποστηρίξουν την ιδέα πως η λεγόμενη φυσική επιλογή βοήθησε μέσω του ανταγωνισμού μεταξύ των αρσενικών στο να αποκτήσουν αυτή την ικανότητα.

Οι άντρες έχουν καλύτερη αίσθηση του χώρου



Οι άντρες διαθέτουν ισχυρότερη αίσθηση των αντικειμένων στις τρεις διαστάσεις του χώρου, κάτι που βοηθάει στην πλοήγηση και έχει συζητηθεί στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Κοινότητας της Ψυχολογίας. Ακόμα και τριών μηνών παιδιά εμφανίζουν διαφορετική συμπεριφορά στην αίσθηση του χώρου ανάλογα με το φύλο τους. Αυτό θα μπορούσε να έχει προκύψει από το κυνήγι, από τις μάχες και άλλες δραστηριότητες στην ιστορία του ανθρώπου που βοήθησαν στο να εξελιχθεί αυτή η ικανότητα στους άντρες.


Οι γυναίκες εντοπίζουν ευκολότερα αντικείμενα


Οι άντρες μπορεί να έχουν καλύτερη αίσθηση του χώρου από τις γυναίκες, αλλά οι τελευταίες είναι καλύτερες στο να θυμούνται πού βρίσκονται τα πράγματα. Έτσι, είναι πιο εύκολο για τις γυναίκες να πλοηγηθούν χρησιμοποιώντας ορόσημα. Παρότι και οι γυναίκες και οι άντρες μπορούν να βρουν το δρόμο τους τελικά με την ίδια ευκολία, οι γυναίκες εδώ έχουν επιπλέον την ικανότητα να εντοπίζουν με μεγαλύτερη ευκολία αντικείμενα, είτε αυτά βρίσκονται στο χώρο (π.χ. κλειδιά αυτοκινήτου) είτε βρίσκονται σε ένα χάρτη.


Οι γυναίκες είναι καλύτερες στο να… ανησυχούν




Τα θηλυκά παράγουν τη μισή σεροτονίνη (νευροδιαβιβαστής που σχετίζεται με την κατάθλιψη) απ' ότι οι άντρες και έχουν λιγότερους διαβιβαστές για να την ανακυκλώνουν σύμφωνα με μια έρευνα του ινστιτούτου Karolinska. Σαν αποτέλεσμα, οι γυναίκες έχουν την τάση να ανησυχούν περισσότερο. Αυτό δεν είναι πάντα κάτι κακό και κατά πάσα πιθανότητα οι γυναίκες κατέχουν αυτή την ικανότητα ώστε να μπορούν να προβλέψουν τυχόν προβλήματα και να σχεδιάσουν το πώς θα τα αντιμετωπίσουν.

Οι γυναίκες ξεχωρίζουν τα χρώματα καλύτερα από τους άντρες



Ο Israel Abramov του κολεγίου CUNY του Μπρούκλιν αναφέρει πως οι γυναίκες εντοπίζουν μικρές διαφορές στις αποχρώσεις ενός χρώματος τις οποίες οι άντρες αδυνατούν να δουν, όπως ο εντοπισμός της διαφοράς του τελείως λευκού από το λιγότερο λευκό. Αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει διότι οι γυναίκες στην ανθρώπινη ιστορία είχαν τον ρόλο του συλλέκτη με αποτέλεσμα να αναπτύξουν την ικανότητα ανίχνευσης χρωμάτων κατά την αναζήτηση βρώσιμης ύλης στο περιβάλλον. Ο Abramov υποπτεύεται πως οι σεξουαλικές ορμόνες βρίσκονται πίσω από την ανάπτυξη αυτών των διαφορών, δεδομένου ότι οι σεξουαλικές ορμόνες του άντρα μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη του οπτικού φλοιού του εγκεφάλου.


Οι άντρες διαχειρίζονται καλύτερα την έλλειψη υπνου από τις γυναίκες



Μια μελέτη στο πανεπιστήμιο Duke αποκάλυψε πως οι άντρες μπορούν να ανεχτούν την έλλειψη ύπνου περισσότερο από τις γυναίκες. Αυτό είναι και καλό και κακό για τους άντρες, αφού ο ύπνος σχετίζεται με την επιδιόρθωση του εγκεφάλου, δηλαδή τη διαδικασία κατά την οποία ο εγκέφαλος ταξινομεί αναμνήσεις και άλλες πληροφορίες που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Γυναίκες και άντρες είναι εξίσου καλοί στις ταυτόχρονες ασχολίες


Κάποιες μελέτες ισχυρίζονται πως οι άντρες είναι καλύτεροι στο να εκτελούν ταυτόχρονα πολλές εργασίες, ενώ άλλες ισχυρίζονται το ακριβώς αντίθετο. Όταν τα δεδομένα και από τις δύο αντικρουόμενες μελέτες συνδυαστούν, δείχνουν πως τελικά η ικανότητα του ανθρώπου να κάνει πολλά πράγματα μαζί είναι η ίδια είτε πρόκειται για άντρα, είτε για γυναίκα. Όσο μεγαλώνουμε, αρχίζουμε σιγά σιγά να χάνουμε την ικανότητά μας να διαχειριζόμαστε πάνω από μια διεργασία ταυτόχρονα. Αυτό συμβαίνει με τον ίδιο ρυθμό και για τους άντρες και για τις γυναίκες. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Εθνική Επιτροπή Επιστημών των ΗΠΑ, οι ηλικιακά μεγάλοι άντρες και γυναίκες εμφανίζουν μεγαλύτερη δυσκολία στο να μετακινηθούν από μια εργασία που κάνουν εκείνη τη στιγμή σε μία άλλη, σε εγκεφαλικό επίπεδο.

Οι άντρες είναι καλύτεροι στον εντοπισμό της απιστίας


Το αρσενικό φύλο έχει καλύτερα αναπτυγμένη την ικανότητα να εντοπίζει μικροδιακυμάνσεις ή μικροδιαφορές οπτικές, φωνητικές και στην οσμή, που προδίδουν μια ενδεχόμενη απιστία της συντρόφου τους. Αυτά είναι τα συμπεράσματα μιας μελέτης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Human Nature. Το μειονέκτημα όμως είναι πως αυτές οι μικροδιαφορές και μικροδιακυμάνσεις που εντοπίζει ο άνδρας δεν είναι ακριβείς και πολλές φορές μπορεί να μη σημαίνουν και τίποτα, με αποτέλεσμα ένας άντρας να έχει περισσότερες πιθανότητες να κατηγορήσει εσφαλμένα μια γυναίκα για απιστία. Μια ακόμα μελέτη σχετικά με την απιστία, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Merital and Family Therapy, αποκάλυψε πως οι άντρες ταράζονται περισσότερο από τη σεξουαλική απιστία, ενώ οι γυναίκες περισσότερο από τη συναισθηματική απιστία.
Αξίζει να αναφερθεί πως οι γυναίκες είναι καλύτερες στο να εντοπίζουν και να αναγνωρίζουν συναισθήματα στο πρόσωπο του άλλου σε σχέση με τους άντρες…..

Γυναίκες και άντρες είναι ίσοι απέναντι στην ευφυΐα




Οι άντρες τείνουν να είναι μεγαλύτεροι και ως αποτέλεσμα να έχουν μεγαλύτερους εγκεφάλους. Το μέγεθος όμως ενός εγκεφάλου δεν σχετίζεται απαραίτητα με την ευφυΐα. Η εξυπνάδα συνδέεται περισσότερο με τις νευρωτικές συνδέσεις, τις οποίες οι άνθρωποι σχηματίζουμε με την εμπειρία ή τη μελέτη. Ιστορικά, ο δείκτης νοημοσύνης των γυναικών υστερούσε κατά πέντε μονάδες σε σχέση με τους άντρες, όμως τώρα οι γυναίκες ξεπερνούν τους άντρες σε τεστ νοημοσύνης. O Rex Jung, επίκουρος καθηγητής νευροχειρουργικής στο πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού, βρήκε πως οι άντρες τείνουν να έχουν περισσότερη φαιά ουσία, ενώ οι γυναίκες τείνουν να έχουν περισσότερη λευκή ουσία. Οι διαφορές υπάρχουν, όμως μέχρι στιγμής η εξελικτική μάχη μεταξύ των φύλων κρίνεται ισόπαλη.

Οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες



Το καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα, ο μικρότερος κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, καθώς και η τάση να παίρνουν λιγότερα ρίσκα καθιστούν τις γυναίκες πρώτες στη μακροζωία. Σύμφωνα με στατιστικά δεδομένα, οι γυναίκες έχουν κατά μέσο όρο 5,3 έτη μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. Όμως αυτή η διαφορά βαίνει μειούμενη αφού το 1978 ήταν 7,8 χρόνια. Τα καλά νέα για τους άντρες είναι πως έχουν την τάση να μένουν ενεργοί σεξουαλικά για περισσότερο καιρό από τις γυναίκες.
****Το ενδιαφέρον για το σεξ, η συμμετοχή σε αυτό, ακόμα και η ποιότητα της ίδιας της σεξουαλικής πράξης βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο στους άντρες απ' ότι στις γυναίκες και αυτή η διαφορά μεγαλώνει με την ηλικία……..****

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου