Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΜΗΛΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΛΙΑ(NTR)








Μια κλασική συμβουλή προς τους άντρες είναι 
«αν θες να δεις πως θα γίνει η γυναίκα σου όταν μεγαλώσει, κοίτα την πεθερά σου».
Τώρα, μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως υπάρχει μια ανάλογη συμβουλή για τις γυναίκες: 
«αν θες να δεις πόσο πιστός θα σου είναι, κοίτα τον πεθερό σου»!

Επιστήμονες που αναζητούσαν μοτίβα απιστίας στις μακροχρόνιες σχέσεις ανακάλυψαν πως, μολονότι άντρες και γυναίκες ενίοτε είναι άπιστοι, οι άντρες έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να απατούν τη σύντροφό τους, εάν ο πατέρας τους είχε απατήσει τη μητέρα τους όταν οι ίδιοι ήταν παιδιά.
Η μελέτη, που παρουσιάσθηκε στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Συμπεριφοράς και Εξέλιξης, έδειξε ακόμη πως οι γυναίκες δεν επηρεάζονται κατ' ανάλογο τρόπο από την απιστία της μητέρας τους.
Όπως εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Γιάν Χάβλιτσεκ, από το Πανεπιστήμιο Charles στην Πράγα, η απιστία του πατέρα, που συχνά παραμένει «ατιμώρητη» από τη μητέρα, περνάει στα αγόρια διπλό μήνυμα: αφ' ενός ότι είναι αποδεκτή, αφ' ετέρου ότι όταν την κάνουν, μπορεί να «την γλιτώσουν».
Τα ευρήματά της μελέτης υποστηρίζονται από παραδείγματα της δημόσιας ζωής, όπως ο γκόλφερ Τάιγκερ Γουντς, ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο πρώην πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν που είναι μεν γυναικάδες, αλλά οι σύζυγοί τους συγχωρούν κατ' επανάληψιν την απιστία τους.
Για τη μελέτη τους, ο δρ Χάβλιτσεκ και οι συνεργάτες του 
επιστράτευσαν 86 ζευγάρια, τα οποία ρώτησαν κατ' ιδίαν και εμπιστευτικά για τις ερωτικές σχέσεις τους, τη στάση τους απέναντι στο σεξ, το οικογενειακό ιστορικό και την απιστία.
Η δρ Μάρτι Χάσλτον, εξελικτική ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες, λέει πως τα κορίτσια δεν επηρεάζονται εξίσου από την απιστία της μητέρας τους εξαιτίας των γονιδίων τους:

 Οι ελκυστικοί άντρες (πατέρες και γιοι) εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες για απιστία που τους παρέχει η εμφάνισή τους, ενώ οι ελκυστικές γυναίκες (μάνες και κόρες) συμπεριφέρονται διαφορετικά.

Όντως, η μελέτη του δρος Χάβλιτσεκ έδειξε πως
..... άντρες και γυναίκες απατούν τους μόνιμους συντρόφους τους για διαφορετικούς λόγους.....

Στην πραγματικότητα, η ικανοποίηση και η ευτυχία ενός άντρα από την κύρια σχέση του δεν επηρέαζε τις πιθανότητες να απατήσει τη σύντροφό του ίσως επειδή 
«ο κύριος λόγος της αντρικής απιστίας είναι το σεξ και η ικανοποίηση του εγωισμού, και όχι το ότι βαρέθηκαν τη σύζυγό τους».

Οι γυναίκες, από την πλευρά τους, έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να απατήσουν τον σύζυγό τους όταν δεν είναι ικανοποιημένες από κάποια πλευρά της σχέσης τους οι γυναίκες απατούν τους συντρόφους τους αναζητώντας επί τη ουσία νέα μόνιμη σχέση....
... «πολλές από τις γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη,
μας δήλωσαν πως μένουν με τον<< νυν>> μόνιμο σύντροφό τους 
γιατί .... θεωρούν πως είναι προτιμότερο να βρίσκονται μαζί με κάποιον που δεν είναι τέλειος, από το να ....είναι μόνες τους,.... ιδίως επειδή οι περισσότερες είχαν και παιδι»..... «Στο μεσοδιάστημα, όμως, .....παραδέχτηκαν πως αναζητούν και άλλες .....εναλλακτικές λύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου