Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΕΑΥΤΟΣ (NTR)

"Με όλα όσα έμαθα από την δική μου εμπειρία ζωής μπορώ να αφεθώ  και να φτάσω  στην κατανόηση του εαυτού μου". Έχουμε σαν άνθρωποι δυο είδη δημιουργίας. Το είδος της δημιουργίας, όπως ο ποιητής, ο ζωγράφος, ο συγγραφέας κ.α. Και το άλλο η μύηση στον εαυτό μας.
Αυτός που «δουλεύει» με την ίδια του την ύπαρξη είναι ο αληθινός δημιουργός, ο αληθινός  ποιητής επειδή κάνει τον εαυτό του αριστούργημα. Μέσα μας κουβαλάμε ένα κρυμμένο αριστούργημα, κι όμως εμείς οι ίδιοι στεκόμαστε εμπόδιο για να μη φανεί το αριστούργημα μας. Αν καταφέρουμε να πάμε λίγο στην άκρη, τότε το αριστούργημα θα αποκαλυφθεί, γιατί όλοι κουβαλάμε αυτό το αριστούργημα, χωρίς να ξέρουμε ποιοι είμαστε και προσπαθούμε επιφανειακά να γίνουμε «κάποιοι».
Το μόνο που χρειάζεται είναι να πλησιάσουμε τον εαυτό μας να τον γνωρίσουμε και να συνειδητοποιήσουμε όσα μας λέει και δεν θέλουμε να τα ακούσουμε, κάθε αντίδραση έχει την αιτία της. Ας την δούμε με αγάπη για να προχωρήσουμε και όχι να γυρίζουμε πάλι και πάλι στο ίδιο σημείο. Αν δηλαδή ο εαυτός  μας είναι ο Δάσκαλος, ο νους μας  θέλει να παίζει, το ρόλο του δασκάλου , ακολουθώντας μόνο τον εξωτερικό κόσμο και τους νόμους του.
Αν καταφέρουμε και γνωρίσουμε τον εαυτό μας, αν ακούσουμε τις αντιδράσεις του, τότε η σπίθα γίνεται φλόγα και νοιώθουμε το κάψιμο της σκλαβιάς που ζούσαμε . Αν περάσουμε αυτό το σημείο, σιγά σιγά ο πόνος  χάνεται  και νιώθουμε λυτρωτικά ελεύθεροι. Νομίζω πως δεν υπάρχει πιο πολύτιμη ευδαιμονία από την ελευθερία μέσα μας.
Για να γίνω λίγο πιο κατανοητή θα μιλήσω για τις επιθυμίες. Όταν τρέχεις πίσω από τη μια ή την άλλη επιθυμία καταλήγεις  ξανά και ξανά στην απογοήτευση. Όταν η επιθυμία σου θολώνει το νου, δεν μπορείς  να δεις τον εαυτό σου, έτσι όπως είναι, δηλαδή δεν μπορείς να δεις πως είσαι ένα  αριστούργημα ...;.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου