Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

10 Συνήθειες για πολυάσχολους Ανθρώπους για Περισσότερη Ευτυχία(NTR)Ποτέ δεν θα πρέπει να είστε τόσο απασχολημένοι
 ώστε να μην χαμογελάτε, γιατί το να προκαλείτε ευτυχία στη ζωή σας δεν απαιτεί πολύ χρόνο. 
Απλά πρέπει να κάνετε μερικά πράγματα σωστά...~...

1. Χαμογελάτε.

Μην περιμένετε από τους άλλους να χαμογελάσουν.  Κάντε το πρώτοι εσείς.
Όσο περισσότερο χαμογελάτε στους άλλους, τόσο πιο πολλοί θα σας επιστρέφουν τα χαμόγελα.  Και η ζωή είναι πολύ πιο ευχάριστη όταν όλοι γύρω σου είναι χαμογελαστοί.

2. Φανταστείτε ότι σήμερα πρόκειται να είναι υπέροχα.

Κάντε το, και θα γίνει.  Αν  νομίζουμε ότι ενεργούμε βάση των συναισθημάτων μας, πολλές φορές στην πραγματικότητα αισθανόμαστε όπως  πράττουμε . 
Η θετική στάση  οδηγεί σε θετικές εμπειρίες.

3. Εστιάστε στα καλά πράγματα γύρω σας.

Εκτιμηστε όλα τα καλά πράγματα στη ζωή σας, δεν έχει σημασία πόσο μικρά είναι. Έχετε ήδη κάποια εκπληκτικά πράγματα στη ζωή σας, είτε το συνειδητοποιείτε είτε όχι.
Οι περισσότεροι από μας έχουν υπέροχα μέλη στην οικογένειά τους, υπέροχους φίλους, άλλα και αγαπημένα πρόσωπα που μας ανταποδίδουν την αγάπη. Μάθετε να εκτιμάτε πόσο εκπληκτικό είναι αυτό. Οι περισσότεροι από μας έχουν καλή υγεία, το οποίο είναι ένα άλλο 'δώρο'. Όλοι σχεδόν έχουμε καλή όραση, με την οποία μπορούμε να απολαύσουμε ένα καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα, τη φύση αλλά και την ομορφιά γύρω μας. Όλοι σχεδόν έχουμε  καλή ακοή, με την οποία μπορούμε να απολαύσουμε ωραία μουσική.
Να είστε ευγνώμονες για κάθε ένα από αυτά τα πράγματα, καθώς και για πολλά άλλα!  Βρείτε χρόνο κάθε μέρα, να ευχαριστήσετε τη ζωή για όλα αυτά που σας έχει δώσει, να ευχαριστήσετε τους άλλους για ότι σας δίνουν, να είστε ευγνώμονες.

4. Βάλτε τα δυνατά σας για να πετύχετε πράγματα.

Ο καθένας κατέχει μοναδικές προσωπικές δυνάμεις. 

 Ή συναισθηματική ευτυχία κατακτάται ακόμα περισσότερο, από εκείνους που χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν και να πετύχουν στόχους.  
Η κατάσταση της ολοκλήρωσης δημιουργεί πάντα μια αίσθηση επιτυχίας. 
Αν η ολοκλήρωση κάποιου στόχου βασίζεται αποκλειστικά στην προσωπική ικανότητά σας , η ψυχολογική ανταμοιβή είναι ανεκτίμητη.

5. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας.

Τα παιδιά περνάνε όμορφα το χρόνο τους με απλά και ασήμαντα πράγματα χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους.  Πώς γίνεται όταν γεννιόμαστε να γνωρίζουμε  πώς να απολαμβάνουμε τη ζωή, και όταν μεγαλώνουμε να ξεχνάμε  πώς να διασκεδάζουμε; 
Είναι σχεδόν σαν να παθαίνουμε αλτσχάιμερ στο θέμα αυτό, καθώς γερνάμε.
Η λύση;  Εξουδετερώστε τη διαδικασία της γήρανσης με την πλήρη δύναμη της φαντασίας σας. Προσπαθήστε να φανταστείτε κάτι που σας κάνει να χαμογελάτε, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

6. Βοηθήστε κάποιον άλλο για λίγα λεπτά.

 Στη ζωή, παίρνετε ότι δίνετε. Όταν προκαλείτε θετική επίδραση στη ζωή κάποιου άλλου, μπορεί αυτό να έχει θετικό αντίκτυπο και στη δική σας.  Όσο περισσότερο βοηθάτε τους άλλους, τόσο περισσότερο θα θέλουν να σας βοηθήσουν. Η αγάπη και η καλοσύνη γεννούν αγάπη και καλοσύνη. Και ούτω καθεξής.

7. Περάστε το μεσημεριανό διάλειμμα με ένα στενό φίλο.

Βγείτε από το γραφείο, και ξοδέψτε 30 με 40 λεπτά για φαγητό και κοινωνικοποίηση με κάποιον που σας ενδιαφέρει. Θα διαπιστώσετε ότι το μυαλό σας φυσιολογικά θα αρχίσει να χαλαρώνει και θα αρχίσετε να αισθάνεστε περισσότερο ο εαυτό σας και πάλι.

8. Απαλλαγείτε από ένα άσχημο πράγμα κάθε ημέρα.

Έχουμε τόσο μεγάλη ακαταστασία γύρω μας ανά πάσα στιγμή (στο γραφείο, στα αυτοκίνητά μας, στα σπίτια μας) και έχουμε εξοικειωθεί με αυτό ώστε δεν παρατηρούμε πόσο μας επηρεάζει. Εάν ξεκινήσετε να καθαρίζετε λίγη από την εξωτερική ακαταστασία, η  εσωτερική ακαταστασία θα εξαφανιστεί .
Επιλέξτε ένα περιττό στοιχείο κάθε μέρα και απαλλαγείτε από αυτό. Είναι τόσο απλό.. Μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά με τον χρόνο θα γίνεται ευκολότερο.

9 Αποφύγετε την αρνητικότητα και τους αρνητικούς ανθρώπους....

 Μην υποτιμάτε τον εαυτό σας και αποφύγετε τους ανθρώπους που προσπαθούν να σας μειώσουν. Είστε τόσο ικανοί όσο εσείς πιστεύετε ότι είστε. Πάντα θα υπάρχουν εμπόδια, αλλά αν κάνετε θετικές σκέψεις και ψάχνετε λύσεις, μπορείτε να πετύχετε αυτό που άλλοι ισχυρίζονται ότι είναι αδύνατο.

10. Απολαύστε τη κάθε στιγμή.

Αυτή η στιγμή είναι κομμάτι της ζωής σας.  Απολαύστε τη.
Ό, τι κι αν κάνετε, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις, δώστε την ανάλογη προσοχή και  εκτιμήστε το.  
Διαβάστε, γράψτε, συζητήστε με έναν συνάδελφο, κάντε ένα ντους, ανεβείτε τα σκαλιά, φάτε,πλύνετε τα πιάτα, σκουπίστε, κλπ. Αυτές οι μικρές στιγμές συνθέτουν ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας. Μπορούν να γίνουν απολαυστικές αν ανοίξετε τα μάτια και τα αυτιά σας, και δώσετε προσοχή σε αυτό που κάνετε...

10 πράγματα για τα οποία πρέπει να σταματήσετε να νοιάζεστεΚάθε μέρα είναι μια νέα αρχή. 
Αλλά στη ζωή, μερικές φορές πρέπει να σταματάς κάποια πράγματα, προτού να αρχίσεις κάτι άλλο.  Έτσι, ξεκινώντας από σήμερα ...

Σταματήστε να νοιάζεστε για τη γνώμη του καθενός .


Το τι πιστεύουν ή λένε οι άλλοι για σας, δεν πρέπει να σας νοιάζει. 
Τουλάχιστον για τους περισσότερους από αυτούς.  
Όταν ήσασταν μαθητές, οι απόψεις των συμμαθητών σας, επηρέαζαν τις αποφάσεις σας. 
Και υπήρχαν φορές που διαμόρφωναν τις απόψεις σας και τους στόχους σας. Με την πάροδο των χρόνων, οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους για τις απόψεις των οποίων νοιαζόσασταν τόσο πολύ, δεν αποτελούν καν κομμάτι της ζωής σας.
Εκτός κάποιων εξαιρέσεων πχ όταν προσπαθείτε να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση (συνέντευξη για δουλειά, πρώτη επέτειος, κλπ.), μην αφήνετε τις απόψεις των άλλων να στέκονται εμπόδιο στο δρόμο σας. 
Το τι σκέφτονται και λένε οι άλλοι για σας δεν είναι το πλεον σημαντικό. 
Αυτό που είναι σημαντικό είναι το πώς εσείς αισθάνεστε για τον ίδιο τον εαυτό σας. . .

Σταματήστε να νοιάζεστε αν είστε "καθωσπρέπει"


Ο καθένας έχει ένα μικρό 'φύλακα' μέσα στο κεφάλι του. 
Είναι πάντα εκεί παρατηρώντας  σας.  
Γεννήθηκε και μεγάλωσε με την οικογένεια σας, τους φίλους σας, τους συνεργάτες σας και την κοινωνία γενικότερα, και μοναδικός σκοπός του είναι να σας κρατάει στη 'τάξη'. 
Από κάποια στιγμή και μετά, αρχίζετε να θεωρείτε ότι η γνώμη του, για το τι είναι αποδεκτό ή όχι, αποτελεί την απόλυτη αλήθεια. 
Όμως οι απόψεις του δεν ταυτίζονται με την μία και μοναδική αλήθεια, είναι απλώς απόψεις.....
Μην επιτρέπετε να σας λογοκρίνει .  Βαδίστε με βάση την δικιά σας αλήθεια.

Σταματήστε να νοιάζεστε για την εύρεση μιας σίγουρης οδού.


Δεν υπάρχει ιδανικός και σωστός τρόπος για τα περισσότερα πράγματα, ακόμα και για το πως να ντυθείτε ή πως να φτιάξετε τα μαλλιά σας.  
Να είστε ο εαυτός σας, με τον  μοναδικό τρόπο που μόνο εσείς ξέρετε.
Προσπαθώντας να μοιάσετε με κάποιον άλλο χάνετε τη δική σας ομορφιά.

Σταματήστε να ενδιαφέρεστε για το τι θέλουν οι άλλοι  για σας.


Λίγο πριν ξεκινήσετε το 'ταξίδι' για να πετύχετε κάποιο στόχο σας, οι άνθρωποι γύρω σας, ακόμα και αυτοί που σας αγαπούν, είναι πολύ πιθανόν
 να σας δώσουν λάθος συμβουλές.  
Δεν το κάνουν επειδή έχουν κακές προθέσεις. Είναι επειδή δεν καταλαβαίνουν αυτό που επιθυμείτε, τα όνειρα και τους στόχους της ζωής σας.
Έτσι θεωρούν ότι σας προστατεύουν  από το ενδεχόμενο της αποτυχίας, όμως αυτό που πετυχαίνουν είναι να  σας απομακρύνουν από την πιθανότητα 
να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα.

 Όπως είπε και ο Steve Jobs :
"Δεν έχετε πολύ χρόνο, μην τον σπαταλήσετε ζώντας τις ζωές κάποιων άλλων. Μην παγιδευτείτε από δογματισμούς που λένε να ζείτε σύμφωνα με το τι νομίζουν οι άλλοι. Μην αφήσετε τη γνώμη των άλλων να πνίξει την εσωτερική σας φωνή. Και το σημαντικότερο, να έχετε το θάρρος να ακούτε την καρδιά και τη διαίσθησή σας. Με κάποιον περίεργο τρόπο,  ξέρουν αυτό που θέλετε στην πραγματικότητα να γίνετε. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα"

Σταματήστε να νοιάζεστε για τα όρια που βάζουν οι άλλοι


Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλη είναι η πρόοδος που έχετε κάνει, 
πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα επιμένουν ότι αυτό που προσπαθείτε να πετύχετε είναι αδύνατο. 
Ή μπορεί να υποστηρίζουν ότι η ιδέα σας ή ο στόχος σας, δεν έχουν κάποιο νόημα και ενδιαφέρον. 
Όταν συναντήσετε τέτοιους ανθρώπους, μην προσπαθήσετε 
να συζητήσετε μαζί τους. 
Απεναντίας ξεχάστε τους . 
Θα σπαταλήσετε τον χρόνο και την ενέργειά σας.
Προσπαθήστε ό, τι θέλετε να πετύχετε. 
Ακολουθήστε τη διαίσθησή σας.!!!!!!!!!!!!
  Μην αφήνετε τους άλλους να τοποθετήσουν ένα ''κλουβί'' γύρω σας..... 
Και σίγουρα μην ακούσετε το 'φύλακα' (για τον οποίο μιλήσαμε πριν).
Κάθε φορά που κάποιος σας απαξιώνει και σας λέει ότι δεν μπορείτε να πετύχετε κάτι, να ξέρετε  ότι μιλούν μέσα από το πρίσμα των δικών τους δυνατοτήτων και περιορισμών. 
Αγνοήστε τους και προσπεράστε τους..

Σταματήστε να ενδιαφέρεστε για το τι έχουν όλοι οι άλλοι .
Όταν 'πιάνετε' τον εαυτό σας, να σας συγκρίνει με έναν συνάδελφο, γείτονα, φίλο ή κάποιον διάσημο, σταματήστε τον.  
Συνειδητοποιήστε ότι είστε διαφορετικός, με διαφορετικές δυνατότητες που πιθανώς οι άλλοι άνθρωποι δεν διαθέτουν. 
Αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναλογιστείτε τις ικανότητες που έχετε, και  να είστε ευγνώμονες για τα καλά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σας.
Το πρόβλημα με τους περισσότερους ανθρώπους είναι ότι πιστεύουν πως θα είναι ευτυχείς όταν θα αποκτήσουν  ένα συγκεκριμένο επίπεδο διαβίωσης. 
Το επίπεδο που βλέπουμε να έχουν κάποιοι άλλοι,  το αφεντικό μας, ο φίλος ενός φίλου μας,  κλπ. 
Δυστυχώς,  όταν φτάσετε εκεί που βρίσκονται αυτοί, θα διαπιστώσετε ότι επιθυμείτε ένα ακόμα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης.
Εκτιμήστε αυτό που έχετε τώρα. Δοκιμάστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με όσους έχουν λιγότερα, όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με άσχημες καταστάσεις και εκείνους που αγωνίζονται να επιβιώσουν. Ενδεχομένως αυτό να σας ανοίξει τα μάτια για εκείνα τα πράγματα για τα οποία θα πρεπε να είστε ευγνώμονες.
Σταματήστε να ψάχνετε την ιδανική κατάσταση .
Σταματήστε να ενδιαφέρεστε για το τι έχουν όλοι οι άλλοι .....Κοιταξτε τη
Δικη σας ΖΩΗ!!!!!!!!σας ανηκει!!!!!!!Πειτε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου