Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΑΓΑΠΗ…ΥΓΕΙΑ…ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ…..(NTR)







ΑΓΑΠΗ…ΥΓΕΙΑ…ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ…..

Οι άνθρωποι που είναι αρκετά τυχεροί ώστε να απολαμβάνουν
 ευτυχισμένες σχέσεις έχουν έναν ακόμα λόγο να γιορτάζουν. 
Η ευτυχία κρατάει μακριά όχι μόνο τη μελαγχολία, όπως θα ήταν αναμενόμενο, αλλά και το κρύωμα και είναι μία από τις αιτίες για μακροζωία

Έρευνες δείχνουν πως οι άνθρωποι που είναι παντρεμένοι επισκέπτονται λιγότερο τον γιατρό και περνούν χρόνο σε νοσοκομεία πολύ λιγότερο από όσους είναι μόνοι. 
Μια θεωρία είναι το ότι το ανθρώπινο είδος έχει εξελιχθεί ώστε να ζουν 
τα μέλη του κοντά το ένα στο άλλο, σε κοινωνικές ομάδες και το να ζει κανείς μόνος του μπορεί να αποβεί κακό για την υγεία του. 
Μια πιο πρακτική θεωρία λέει πως 
οι σύντροφοί μας μας γκρινιάζουν να προσέχουμε τους εαυτούς μας.

Οι άνθρωποι που παντρεύονται και μένουν μαζί είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από κατάθλιψη.
 Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, το να έχεις την υποστήριξη των αγαπημένων σου και έναν άνθρωπο να μιλήσεις κρατάει μακριά τις αρνητικές σκέψεις που μπορεί να οδηγήσουν σε μελαγχολία.
Μελέτες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που είναι ευτυχισμένοι και παντρεμένοι είναι λιγότερο πιθανό να πίνουν πολύ ή να παίρνουν ναρκωτικά, μάλλον επειδή είναι γεματοι.... από την αγάπη τους.
Οι άνθρωποι με ευτυχισμένους γάμους έχουν χαμηλότερη 
αρτηριακή πίεση, λένε οι μελέτες. 
Οι singles με καλό κοινωνικό δίκτυο είναι οι επόμενοι με χαμηλή πίεση. Και, για να μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι, εκείνοι που περιγράφουν τους εαυτούς τους ως παντρεμένους αλλά όχι ευτυχείς, έχουν την υψηλότερη πίεση από όλους.
Όσον αφορά στην υγεία, το να αγαπάς κάποιον είναι προτιμότερο από το να είσαι ερωτευμένος. Οι μαγνητικές τομογραφίες έχουν δείξει πως το μέρος του εγκεφάλου που είναι συνδεδεμένο με την έντονη αγάπη (το ίδιο που ανταποκρίνεται στην κοκαΐνη) ενεργοποιείται σε περιπτώσεις ζευγαριών με μακροχρόνιες σχέσεις. Εκείνοι σε μακροχρόνιες σχέσεις έδειξαν δραστηριότητα στις περιοχές εκείνες που συνδέονται με τη σύνδεση (bonding) και παράγει λιγότερο στρες.

Φυσική απάλειψη πόνου....
Η ίδια μελέτη σχετικά με το στρες δείχνει πως τα χαρούμενα ζευγάρια με μακροχρόνιες σχέσεις διαχειρίζονται καλύτερα τον πόνο.
Το μέρος του εγκεφάλου που ελέγχει τον πόνο δείχνει μεγαλύτερη δραστηριότητα στους ανθρώπους σε ευτυχισμένες σχέσεις από όσο στους singles.

Και, επίσης, όπως φαίνεται, το να είσαι σε μια χαρούμενη σχέση βοηθά ακόμα και στο να αντιμετωπίσει κανείς την ιδέα του πόνου.

 Οι επιστήμονες εξέτασαν 16 παντρεμένες γυναίκες ενώ τις είχαν υποβάλει στην απειλή του ηλεκτροσόκ. Όταν οι γυναίκες κρατούσαν το χέρι του άντρα τους, το μέρος του εγκεφάλου το οποίο σχετίζεται με το στρες έδειξε μικρότερη δραστηριότητα. Ενδιαφέρον είναι ότι όσο πιο χαρούμενος είναι ο γάμος τους, τόσο μεγαλύτερο ήταν το εφέ.
Δεν αποτελεί και τόσο μεγάλη έκπληξη το εύρημα των ερευνών που δείχνει πως εκείνοι που είναι σε ευτυχισμένες σχέσεις είναι λιγότερο πιθανό να νιώθουν άγχος και μπορούν να διαχειριστούν τις στρεσογόνες καταστάσεις πιο καλά από ότι οι singles
Οι ερωτευμένοι άνθρωποι έχουν πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα και καταφέρνουν ευκολότερα να αποφεύγουν το κρύωμα. Εκείνοι που περιέγραψαν τους εαυτούς τους ως πολύ ευτυχισμένους ήταν λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουν ακόμα και όταν βρέθηκαν εκτεθειμένοι στον ιό της γρίπης, από ό,τι εκείνοι που ήταν μοναχικοί ή μελαγχολικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου