Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

Πως να κερδίσετε....τα πεθερικά σας!!!!!!(NTR)

 


Πόσα αστεία περιστατικά δεν έχετε ακούσει για την πρώτη γνωριμία με τα μελλοντικά πεθερικά; Όλοι προσπαθούν να κάνουν καλή εντύπωση και θέλουν να γίνουν αγαπητοί και αρεστοί στους γονείς του /της αγαπημένου /αγαπημένης τους!
Διαβάστε μερικές καλές ιδέες για να μην καταλήξετε...σαν τον γαμπρό/η τη νυφη!!!!! της συμφοράς!!!

 


1. Πάντα μπροστά στα πεθερικά σας να συμπεριφέρεστε στον /στην σύντροφο σας με τον καλύτερο τρόπο. Έτσι τους κάνετε να αισθάνονται καλά γιατί βλέπουν το παιδί τους να είναι ευτυχισμένο και να λαμβάνει από εσάς μόνο αγάπη και φροντίδα ,τόση όση και αυτοί σαν γονείς του παρείχαν για τόσα χρόνια.

2. Μπροστά τους να φαίνεστε πάντα ενωμένοι , ενιαίο μέτωπο! Ποτέ μην τσακώνεστε μπροστά στα πεθερικά σας και ποτέ να μην δείχνετε ότι δεν λειτουργείτε σαν ομάδα. Εάν ξέρετε ότι μπορεί να συζητηθούν θέματα τα οποία μπορεί να δημιουργήσουν ένταση , συζητήστε τα μεταξύ σας πριν να συναντηθείτε με τα πεθερικά και αποφασίστε πώς θα αντιμετωπίσετε τα θέματα αυτά εάν προκύψουν.

3. Να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τα πεθερικά σας! Να τους δείχνετε ενδιαφέρον και σεβασμό. Επίσης , φροντίστε να τους καλείτε στο σπίτι σας για να αποφεύγετε έτσι τις ξαφνικές τους επισκέψεις που μπορεί να σας φέρουν και σε δύσκολη θέση. (εάν σας πιάσουν απροετοίμαστους!)

4. Ζητήστε την συμβουλή τους , ασχέτως αν τελικά την ακολουθήσετε ή όχι. Δώστε τους αξία αναγνωρίζοντας την γνώμη και την εμπειρία τους. Οι γονείς του / της συντρόφου σας θα χαρούν αν νιώσουν ότι ακόμα μπορούν να έχουν κάποια επιρροή πάνω στο παιδί τους. Μην τους στερείτε αυτή την χαρά.

5. Μην γίνεστε επιθετικοί ή αγενείς. Εάν παραδείγματος χάρη σας ενοχλεί που η πεθερά σας κάθε φορά που έρχεται για φαγητό επιμένει και πλένει τα πιάτα , την επόμενη φορά προτείνετε της κάτι άλλο ας πούμε να προσέξει για λίγο τα παιδιά μέχρι που να πλύνετε εσείς τα πιάτα! Έτσι την κάνετε να αισθάνεται χρήσιμη ενώ παράλληλα εξαφανίζετε και την πηγή του εκνευρισμού σας χωρίς όμως να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ σας.

6. Εάν δεν ταιριάζετε καθόλου με τα πεθερικά σας , προσπαθήστε να κρατήσετε την αναμεταξύ σας σχέση σε λογικά πλαίσια με ευγένεια , με σχετική επικοινωνία και χωρίς νεύρα και καυγάδες. Ακόμα και αν τα πεθερικά σας σας εκνευρίζουν , μην ξεχνάτε ποτέ ότι σας χάρισαν ότι πιο όμορφο έχετε στην ζωή σας : τον / την σύντροφο σας. Έχετε τους ευγνωμοσύνη γι αυτό!
7. Αποφύγετε τις κατά μέτωπο συγκρούσεις και μην αφήνετε την κριτική ή τα σχόλια που σας κάνουν να σας επηρεάζουν. Ποτέ μην ξεχνάτε ότι είναι άνθρωποι μιας άλλη ηλικίας με διαφορετικά βιώματα από σας. Αποδεχτείτε τους.

8. Προσπαθήστε να τα πηγαίνετε καλά με τα πεθερικά σας , αλλά ποτέ μην τους δίνετε το δικαίωμα να πάρουν τον έλεγχο της ζωής και της οικογένειας σας.Ειδικά εάν έχετε παιδιά.Ο λόγος της μητέρας και του πατέρα θα πρέπει να προηγούνται από αυτόν του παππού και της γιαγιάς. Τα παιδιά πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες και τα πλαίσια που οι γονείς τους κρίνουν σωστά για την διαπαιδαγώγηση τους. Διαφορετικά , εάν ανακατεύονται όλοι στην ανατροφή τους ,σύντομα θα χάσετε τον έλεγχο ακόμα και των παιδιών σας.

9. Τέλος , προσπαθήστε να φτιάξετε τις δικές σας οικογενειακές παραδώσεις. Να περνάτε τις διακοπές σας εκεί που εσείς σαν ένα νέο ζευγάρι ή μια νέα οικογένεια επιλέγετε , καθορίστε εσείς πότε θέλετε να επισκέπτεστε τα πεθερικά σας και όχι πότε θέλουν αυτοί και γενικώς δημιουργήστε τον δικό σας κόσμο που οι άλλοι γύρω οφείλουν να σέβονται και να υπολογίζουν.


Κάντε τους δεσμούς της καινούργιας σας οικογένειας δυνατούς και αποδεχτούς από τα πεθερικά και τους γύρω σας , και σίγουρα δεν θα χάσετε! Θα πετύχετε την ύπαρξη αρμονικών σχέσεων και θα αποκτήσετε μια αγαπημένη οικογένεια χωρίς επεμβάσεις , καυγάδες , διαφωνίες και ανταγωνισμούς που μόνο δυστυχία και προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν σε ένα νέο ζευγάρι.Γιατι ΠΟΤΕ...μην ξεχνατε ..οπως ΕΣΕΙΣ εχετε γονεις...εχει και ο /η συντροφος σας...δεν γεννηθηκε απο <<ΔΕΝΔΡΟ..>>!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου