Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΕΥΤΥΧΙΑ!!!!!ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ(NTR)



 

Ώρες ώρες, μοιάζει σχεδόν αδύνατο να βρεις κάποιον που να σου ταιριάζει και να αισθάνεται ότι του ταιριάζεις κι εσύ. Έτσι όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει, ξετρελαίνεσαι τόσο πολύ που δεν έχεις μυαλό για τίποτ' άλλο. Ούτε για την δουλειά, ούτε για τις σπουδές, ούτε για τις υποχρεώσεις σου.
Είναι απόλυτα φυσιολογικό να περάσεις μια περίοδο όπου θα πάσχεις από μόνιμο ίλιγγο, αφού είσαι συνέχεια ανεβασμένη στο ροζ σου συννεφάκι. Το θέμα είναι να μην τυφλώνεσαι από το πολύ "υψόμετρο" και να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για να προλάβεις να διαπιστώσεις εγκαίρως αν η σχέση σου είναι υγιής ή όχι.

Τι κάνει μια σχέση υγιή;

Όλοι  θέλουμε η σχέση μας να είναι ονειρεμένη και να φερόμαστε ο ένας στον άλλο με τον καλύτερο τρόπο. Πάρε τις αποστάσεις για λίγο -από το ροζ συννεφάκι που λέγαμε- και κοίτα τη σχέση σου με τα μάτια ενός τρίτου. Είναι ο μόνος τρόπος να κρίνεις αντικειμενικά αν κρατάτε τα 7 μαγικά κλειδιά που ανοίγουν τις πόρτες της υγιούς σχέσης.

Κλειδί Νο 1:Αλληλοσεβασμός

Σ΄αγαπάει γι' αυτό που είσαι; Μην βιαστείς να απαντήσεις ναι, η ερώτηση είναι παγίδα αφού προϋποθέτει ότι του δείχνεις τι ακριβώς είσαι και δεν το «παίζεις» κάτι άλλο...
Ένα από τα 7 κλειδιά της υγιούς σχέσης είναι η αλληλοεκτίμηση και ο σεβασμός γι' αυτό ακριβώς που είναι ο άλλος. Αν λοιπόν σε θέλει όπως ακριβώς είσαι ναι, ναι, αυτή που βλέπει με πάθος μεσημεριανάδικα, αυτή που δεν ξέρει τι είναι πέναλτι και που δυσκολεύεται να παρκάρει στα στενάκια του κέντρου. Φυσικά το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τα αισθήματα που τρέφεις εσύ για εκείνον. Ο σεβασμός του άλλου στη σχέση σημαίνει ότι ο καθένας εκτιμά τον άλλο χωρίς να τον υπερεκτιμά και γνωρίζει τα όριά του.

Κλειδί Νο 2: Εμπιστοσύνη

Μιλάς με έναν γνωστό σου που συνάντησες τυχαία και ο καλός σου σε βλέπει. Αλλάζει χίλια χρώματα ή συνεχίζει ό,τι έκανε αφού ξέρει ότι δεν πρόκειται να τον απατήσεις; Βέβαια, λίγη ζήλεια δεν βλάπτει... Η ζήλεια είναι φυσιολογικό συναίσθημα. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει υγιής σχέση αν η εμπιστοσύνη μεταξύ σας είναι ελλιπής.

Κλειδί Νο 3: Ειλικρίνεια

Η ειλικρίνεια πάει χέρι-χέρι με την εμπιστοσύνη αφού είναι αδύνατον να εμπιστευτείς κάποιον που δεν είναι ειλικρινής μαζί σου. Διαπίστωσες ποτέ ότι σου 'χει πει ένα πολύ σοβαρό ψέμα; Αν για παράδειγμα σου είπε ότι το προηγούμενο σαββατοκύριακο δούλευε μέρα-νύχτα κι εσύ τον βρήκες μπροστά σου στο μπαράκι ή το club, τότε την επόμενη φορά που θα σου πει ότι έχει υπερωρίες θα σου είναι αδύνατο να τον πιστέψεις, ακόμα κι αν λέει αλήθεια αυτή τη φορά. Και κάτι τέτοιο μόνο υγιής σχέση δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Κλειδί Νο 4: Στήριξη

Και όχι μόνο στα δύσκολα. Μερικοί άνθρωποι έχουν ένα καταπληκτικό ταλέντο να στέκονται βράχοι δίπλα σου όταν το σύμπαν καταρρέει αλλά δεν μπορεί να σου σταθεί στην ρουτινιάρικη καθημερινότητα. Ή το αντίθετο, όλα είναι μια χαρά και αντιμετωπίζετε μαζί τα καθημερινά μικροπροβλήματα ενώ όταν σου συμβαίνει κάτι πολύ σοβαρό, ο καλός σου φροντίζει να απουσιάζει.
Σε μια υγιή σχέση ο ένας πρέπει να είναι στο πλευρό του άλλου στα καλά αλλά και στα δύσκολα. Ο ώμος του πρέπει να είναι διαθέσιμος για κλάψιμο είτε επειδή βλέπεις τον «Τιτανικό» είτε επειδή σε απέλυσαν από τη δουλειά.

Κλειδί Νο 5: Ισότητα

Σε μια υγιή σχέση πρέπει να δίνεις και να παίρνεις σε ίσες ποσότητες. Διαλέγετε εναλλάξ ποια ταινία θα δείτε στο σινεμά; Γνωρίζεις τους φίλους του όσο αυτός γνωρίζει τους δικούς σου; Δεν χρειάζεται να βγάλετε μεζούρα ή ζυγαριά για να μετρήσετε την προσφορά του ενός και του άλλου. Το θέμα είναι να αισθάνεστε και οι δύο ότι η ισορροπία είναι δίκαιη. Τα πράγματα παίρνουν πολύ άσχημη τροπή όταν ο ένας από τους δύο προσπαθεί να γίνεται μονίμως το δικό του.

Κλειδί Νο 6: Ξεχωριστές ταυτότητες

Μέσα σε μια υγιή σχέση και οι δύο θα πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα χάσει κάποιος από τους δυο σας την προσωπικότητά του. Πριν γνωριστείτε είχε ο καθένας τη ζωή του (γονείς, φίλους, χόμπι κτλ.) και αυτό δεν θα πρέπει να αλλάξει. Ούτε είναι σωστό να υποδύεσαι ότι σ' αρέσει κάποιο από τα ενδιαφέροντα του συντρόφου σου ή να εγκαταλείψεις το αγαπημένο σου χόμπι για χάρη του. Επίσης, πρέπει και οι δύο να αισθάνεστε ελεύθεροι να ανακαλύψετε νέα ενδιαφέροντα, σπορ και να κάνετε νέες φιλίες, χωρίς η σχέση να αποτελεί εμπόδιο σε όλα αυτά.

Κλειδί Νο 7: Καλή επικοινωνία

Το ότι οι άντρες και οι γυναίκες φαίνεται σαν να μιλούν διαφορετική γλώσσα θα το 'χεις ακούσει 1000 φορές. Γι' αυτό καλύτερα είναι να ρωτάς τι ακριβώς εννοεί παρά να βγάζεις τα συμπεράσματά σου κρίνοντας «εξ ιδίων». 
Και επίσης καλό θα είναι να είσαι σαφής σ' αυτά που του λες για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.
 Ούτε είναι σωστό να μην λες πράγματα επειδή φοβάσαι ότι θα στενοχωρήσεις τον σύντροφό σου. 
Ό,τι σκέφτεστε πρέπει να το μοιραζόσαστε, είτε είναι ευχάριστο είτε είναι «δύσκολο».
Μονο ετσι ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ...την υγιη  σχεση και την Ευτυχια!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου