Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011
Οι άντρες ψεύδονται περισσότερο (NTR)
Οι άνδρες λένε πιο συχνά ψέματα από τις γυναίκες και αισθάνονται λιγότερο ένοχοι, σύμφωνα με μία έρευνα.
Σε μία δημοσκόπηση, όπου συμμετείχαν 3.000 άτομα, οι ερευνητές βρήκαν πως οι άντρες λένε κατά μέσο όρο τρία ψέματα την ημέρα, δηλαδή 1.092 ψέματα το χρόνο.
Εντούτοις, οι γυναίκες φάνηκαν να είναι πιο ειλικρινείς, με μόλις 728 ψέματα το χρόνο -περίπου δύο την ημέρα.
Τα άτομα που εισπράττουν συνήθως τα περισσότερα ψέματα είναι οι μητέρες, σύμφωνα με το Μουσείο Επιστήμης, που διεξήγαγε την έρευνα.
Το 25% των αντρών παραδέχτηκε ότι έχει πει ψέματα στη μητέρα του, αλλά μόλις το 20% των γυναικών έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
Συγκριτικά, μόνο 10% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι έχει πει ψέματα στο σύντροφό του.
Σε ό,τι αφορά στα ψέματα που συνηθίζουμε να λέμε, οι άντρες ψεύδονταν περισσότερο στις συντρόφους τους για το ποτό. Το πιο δημοφιλές ψέμα των αντρών είναι: «Δεν ήπια πολύ».
Το πιο σύνηθες ψέμα των γυναικών από την άλλη είναι: «Δεν έχω τίποτα, είμαι μια χαρά», όταν θέλουν να κρύψουν τα συναισθήματά τους.
Η φράση «είναι αυτό που πάντα ήθελα» είναι το δέκατο πιο δημοφιλές ψέμα που λέμε στο σύντροφό μας, είτε είμαστε άντρες είτε γυναίκες.
Συνήθως, οι γυναίκες αισθάνονται περισσότερες ενοχές όταν λένε ψέματα. Το 82% δήλωσε πως αισθάνονται πολύ άσχημα μετά, όταν λένε ένα ψέμα, συγκριτικά με το 70% των αντρών.
Υπάρχει αποδεκτό ψέμα; Το 84% των συμμετεχόντων υποστηρίζει πως υπάρχει. Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων πιστεύει πως είναι αναγκαίο το ψέμα εάν υπάρχει ο κίνδυνος να πληγώσουμε τα συναισθήματα του άλλου.
Σε ό,τι αφορά στην ποιότητα των ψεμάτων, το 55% των γυναικών πιστεύει πως λένε καλύτερα ψέματα, ακόμα και αν λένε λιγότερα.
Η έρευνα βρήκε πως το 71% των ανθρώπων πιστεύει πως είναι καλό να λέμε ψέματα όταν είναι να προστατεύσουμε κάποιον και το 57% υποστήριξε πως πρέπει να λέμε ψέματα όταν για παράδειγμα δεν μας αρέσει ένα δώρο που μας έκαναν.
Το ψέμα ενδεχομένως να μοιάζει αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης μας, αλλά σίγουρα είναι ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής αλληλεπίδρασης.
Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν τελικά το ψέμα οφείλεται στα γονίδιά μας, στην εξέλιξη ή την ανατροφή μας.....?????
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου