Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ…..(NTR)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ…..

Υπάρχει και πιο επιστημονικός ορισμός Αλλά αυτός μας κάνει σήμερα. Οι άνθρωποι μιλάνε μεταξύ τους αλλά επικοινωνούν? Οι περισσότεροι θεωρούν την διαδικασία της επικοινωνίας κάτι δεδομένο. Παρά το γεγονός ότι συνεχώς μιλάμε η επικοινωνία μας δεν είναι πάντοτε επιτυχής.
Κατ΄ αρχάς Λέγοντας επικοινωνία εννοούμε ανθρώπινη επικοινωνία και όχι τα e-mail ούτε τα sms. Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει? Δεν σε καταλαβαίνω-καλά ούτε που μ’ ακούς- ποτέ δεν με καταλαβαίνεις- άκουσέ με σου μιλάω,- Τι εννοούσες λέγοντας…? Λυπάμαι δεν κατάλαβα καλά. – πόσες φορές δεν ακούσαμε αυτές τις φράσεις και πόσες φορές δεν τις είπαμε εμείς?

Εξετάζοντας ολόκληρο το θέμα της επικοινωνίας ανακαλύπτουμε ότι υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι τριγύρω που επικοινωνούν πραγματικά και επίσης υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που νομίζουν πως επικοινωνούν όμως δεν κάνουν αυτό.


Γιατί Δεν Την Ακούει?
Στο διπλανό διαμέρισμα που μένω ένα ζευγάρι μαλώνει διαρκώς ατέλειωτοι καβγάδες μέρα νύχτα η γυναίκα φωνάζει στον άντρα της «δεν με ακούς συνεχώς σου μιλάω και δεν με ακούς». Ενώ στην πραγματικότητα την ακούει ολόκληρη η πολυκατοικία. Όταν την συναντώ στον διάδρομο θέλω να της πω εγώ σε ακούω όλοι σε ακούμε. Ο σύζυγος της δεν την ακούει? Ίσως. Αλλά γιατί δεν την ακούει? Ένας πωλητής προσπαθεί να πείσει κάποιον πελάτη να αγοράσει κάποιο προϊόν αλλά δεν τα καταφέρνει και ο πελάτης φεύγει. Γιατί? Ένας νεαρός σε ένα καφέ ελκύεται έντονα και θέλει να μιλήσει σε μια κοπέλα που του αρέσει και δεν ξέρει πως ? δεν της μιλάει καθόλου και χάνει την ευκαιρία να γνωρίσει μια όμορφη κοπέλα. Γιατί?

Σε ένα γκάλοπ που έγινε στην Αμερική βρήκαν ότι ο μεγαλύτερος φόβος των ανθρώπων είναι να μιλήσουν σε ένα άγνωστο άνθρωπο. Δεν ξέρουν τι να πουν. Το θεωρούν πολύ τρομακτικό και το αποφεύγουν. Γιατί? Το πρώτο σεμινάριο που κάνω με μεγάλη διαφορά μάλιστα από όλα τα άλλα είναι με αυτό το θέμα «Μιλήστε σε οποιονδήποτε για οτιδήποτε» Δεν το είχα συμπεριλάβει στα θέματα αλλά μου το ζήτησαν.

Η ανθρώπινη γλώσσα απέχει μόνο μερικά εκατοστά από τον εγκέφαλο, αλλά όταν ακούμε κάποιους ανθρώπους να μιλούν φαίνεται ότι απέχει χιλιόμετρα ολόκληρα.



Η Επικοινωνία είναι τόσο σημαντική που θα μπορούσαμε να πούμε πως αν βάζαμε έναν καταθλιπτικό άνθρωπο να επικοινωνήσει θα τον κάναμε καλά. Υπάρχουν δύο πόλοι αριστερά μην μιλάς και δεξιά μίλα άψογα.
Να θυμάστε πως το μόνο πράγμα που είναι απολύτως ενάντιο με τους νόμους αυτής της κοινωνίας είναι να Επικοινωνείτε, και το μόνο λάθος που μπορείτε να κάνετε είναι να μην Επικοινωνείτε. Ανάμεσα σε αυτούς τους δύο παράγοντες έχετε ένα μεγάλο παιχνίδι. Αυτό το παιχνίδι θα σας δείξω πως παίζετε. Είναι Το παιχνίδι ανάμεσα στο«Μην Μιλάς και Στο Να επικοινωνείς»

Είναι Σημαντική Η Επικοινωνία?
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η λύση στο πρόβλημα της επικοινωνίας είναι να μην επικοινωνεί. Θα μπορούσε να πει ότι, αν δεν επικοινωνεί δε θα έχει προβλήματα. Ίσως να υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό, όμως πιστέψτε με υπάρχει περισσότερη αλήθεια στο γεγονός ότι όποιος άνθρωπος στοχεύει στο να κάνει την επικοινωνία αχρείαστη αυτός δεν είναι άνθρωπος αλλά δολοφόνος.

Ένας άνθρωπος είναι νεκρός στον βαθμό που δεν επικοινωνεί, είναι ζωντανός στον βαθμό που μπορεί να επικοινωνεί. Μετά από πολλά χρόνια μελέτης και πρακτικών εφαρμογών μπορεί να θεωρηθεί οριστικό, ότι η μόνη θεραπεία για μια ευτυχισμένη και δημιουργική ζωή είναι η περισσότερη επικοινωνία. Θα πρέπει να βελτιώσετε την ικανότητα σας να επικοινωνείτε. Αν κάποιος βρεθεί μπλεγμένος επειδή επικοινώνησε θα πρέπει να επικοινωνήσει περισσότερο. Η λύση είναι σε κάθε περίπτωση περισσότερη επικοινωνία και όχι λιγότερη.



Τα Δύο Είδη της Επικοινωνίας – Μιλάω – Ακούω-
Υπάρχουν δύο είδη επικοινωνίας και εξαρτώνται και τα δύο από το σημείο παρατήρησης που υιοθετεί κάποιος. Υπάρχει η εκρέουσα επικοινωνία και υπάρχει και η εισρέουσα επικοινωνία (Μιλάω και Ακούω) Μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην έχουν φανταστεί ότι η επικοινωνία είναι τόσο μιλάω και άλλο τόσο ακούω. (Εισροή και εκροή) Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που οι άνθρωποι μιλάνε μεταξύ τους και δεν Επικοινωνούν. Επειδή μόνο μιλάνε και δεν ακούνε. Η μόνο ακούνε και δεν μιλάνε. Επικοινωνία όμως σημαίνει και τα δύο μιλάω και ακούω στις σωστές αναλογίες.



Εισροή και εκροή αυτά δημιουργούν τον κύκλο της Επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου