Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ και ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ και ΤΑ Ε ΓΓΟΝΙΑ ΜΟΥ....(NTR)


Να τις ακούτε τις γιαγιάδες, είναι σοφές. Έχουν μια συμβουλή να δώσουν για ό,τι και αν τις ρωτήσεις, από τους λεκέδες μέχρι τους άνδρες, και από τη σωστή σάλτσα μέχρι τις ανθρώπινες σχέσεις. Έχουν δει πολλά κι έχουν προλάβει να σκεφτούν ακόμα περισσότερα.


Nα θυμάστε πως έχετε μια μόνο ζωή. 
Να βλέπετε τη θετική πλευρά των πραγμάτων.
 Να ζείτε το εδώ και τώρα. Να ζείτε την κάθε στιγμή στο έπακρο γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι σας ξημερώνει. 
Τα πράγματα δεν είναι θα είναι ποτέ τα ίδια. «Τα πάντα ρει» έλεγε ο Ηράκλειτος και είχε απόλυτο δίκαιο. 
Να αγαπάτε κάθε στιγμή τη ζωή σας, ακόμα κι εκείνες που σας δυσκολεύουν ή σας φοβίζουν. Μάθετε να είστε παρούσες σε κάθε στιγμή της ζωής σας, αν το καταφέρετε αυτό θα σας βοηθήσει στα 60 σας.
 Μην αγχώνεστε για το μέλλον θα έρθει, μην αγχώνεστε για το παρελθόν πέρασε. Να βγαίνετε με φίλους και να διασκεδάζετε. Βρείτε ένα χόμπι που σας ευχαριστεί και σας γεμίζει Να είστε ο εαυτός σας. Μην φοβάστε να γεράσετε, η κάθε ηλικιακή φάση έχει τα δικά της καλά. Δεχθείτε τις αλλαγές στο σώμα σας χωρίς πανικό. Μην φοβάστε να λέτε την αλήθεια στον εαυτό σας. Δημιουργήστε όσες πιο πολλές αναμνήσεις μπορείτε, θα τις χρειαστείτε μεγαλώνοντας. 
 Εμείς θα συμφωνήσουμε στο πρώτο, πράγματι κάθε γυναίκα έχει ανάγκη από ένα προσωπικό καταφύγιο, αλλά θα προτιμούσε 500 € και 500€ και 500 € και 500…. 
Απαλλαχτείτε από τις κοινωνικές νόρμες και διαμορφώστε τα δικά σας πιστεύω. Μην φοβάστε ότι θα γεράσετε, να ανησυχείτε για την πλήξη που έρχεται.
 Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός, δεν έχει καμία σχέση με ποιος στα αλήθεια είσαι. Θα γεράσετε είτε το θέλετε είτε όχι, αλλά μη ζείτε μ’ αυτό τον φόβο. 
Μην αφήνετε τίποτα χωρίς να το αξιοποιείτε, η έμπνευση βρίσκεται στα πιο περίεργα μέρη. Ζήστε απλά αλλά πάλεψτε σκληρά γι΄όσα θέλετε. 
Να επενδύεις σε κλασσικά κομμάτια, πάντα θα είναι στη μόδα. Μην ξοδεύετε τα λεφτά σας σε παπούτσια, οι άντρες δεν αφήνουν την ματιά τους να πέσει τόσο χαμηλά. 
Μην σέρνετε τις άσχημες στιγμές της ζωής σας. Ξεφορτωθείτε τες το συντομότερο. 
Να είστε πάντα ο εαυτό σας.
Μην αγχώνεστε για τις πρώτες ρυτίδες, δείτε τες σαν να σχηματίζεται ο χάρτης της ζωής σας. Είναι όλα αυτά που έχετε ζήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Να είστε πάντα περιποιημένες μπροστά στον άντρα σας. 
Δεν χρειάζονται υπερβολές. Ακόμα κι όταν κάνετε δουλειές κάντε μια κοτσίδα τα μαλλιά σας, βάλτε μια ωραία φόρμα. Απλά πράγματα που όμως έχουν σημασία. Η καλή νοικοκυρά το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να στήνει τη κατσαρόλα της. Να έχει η οικογένεια της φαγητό. Να ζείτε με πάθος, να ερωτεύεστε με τρέλα και να κοιτάτε τους ανθρώπους στα μάτια. Να είστε ευτυχισμένες. Να αναγνωρίζετε την ευτυχία παντού.
 Οι θησαυροί είναι τα πιο απλά πράγματα της ζωής.

 Ανακαλύψτε τους.
 Να αγαπάτε τον άντρα σας και τα παιδιά σας. 
Και πάνω απ΄όλα να τους σέβεστε.
 Διδάξτε τον σεβασμό και την αγάπη μέσα από τον τρόπο που το κάνετε εσείς προς αυτούς. Να αγαπάτε χωρίς ανταλλάγματα.
 Να είστε περήφανες για τον εαυτό σας. Να βγάζετε πολλές φωτογραφίες για να θυμάστε. Μάθετε να συγχωρείτε. Μάθετε να αξιοποιείτε σωστά το θυμό σας για όσα θεωρείτε αδικία. Να είστε καλές φίλες. Να εκτιμάτε τους γονείς σας και να τους αναγνωρίσετε όλα όσα έχουν κάνει για να σας μεγαλώσουν. Μην ξαπλώνετε για ύπνο ποτέ με μακιγιάζ και θυμό. Είτε είστε θυμωμένες με τον εαυτό σας είτε με κάποιον άλλον. Να μην ξεχνάτε να λέτε σ’αγαπώ στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αν όχι κάθε μέρα, μέρα παρά μέρα οπωσδήποτε. Στα 30 λέγεσαι ολοκληρωμένη γυναίκα. Έχεις νιάτα, γοητεία, δουλειά και πατάς στα πόδια σου. Μην αγχώνεστε για πράγματα που δεν μπορείτε να αλλάξετε αλλά για εκείνα που μπορείτε. Να φεύγετε αμέσως από μια κακή σχέση. Ο επόμενος περιμένει. Να φροντίζετε το δέρμα σας. Να εμπιστεύεστε τα ένστικτό σας. Να είστε εντάξει με τον εαυτό σας ακόμα κι όταν τα πράγματα είναι εκτός ελέγχου. Να γελάτε, να γελάτε, να γελάτε…. Να μην ξεχνάτε το προσωπικό χρόνο που δικαιούστε. Είναι σημαντικός για τη ψυχική σας ισορροπία. 
Μην ψάχνετε για το τέλειο, ψάξαμε κι εμείς, δεν υπάρχει. Προσοχή, μην αφήσετε τον καλό για τον καλύτερο, γιατί θα αναγκαστείτε να μείνετε μονες/οι  προκειμένου να μην πέσετε στον/στην  χειρότερο/η. Αν έχετε μια σχέση που σας γεμίζει και περνάτε τελεία, τότε τι ακριβώς γυρεύετε αλλού; Όταν γίνετε μανούλες μάθετε να αγαπάτε και να ακούτε τα παιδιά σας. Αρκεί δεν χρειάζεται να γίνετε τέλειες. Να είστε μάχιμες στη ζωή σας ανά πάσα ώρα και στιγμή, μη δειλιάζετε για τίποτα. 
Μην φοβάστε. Ο φόβος σας ακινητοποιεί. Να αγαπάτε τα λάθη, αυτά σας ωριμάζουν. Μην αφήσετε ποτέ κανένα να αμφισβητήσει την αξία σας. 
Να θυμάστε πως δεν υπάρχει τίποτα που το έχει πετύχει άλλος άνθρωπος και να μην μπορείτε εσείς. 
 Η ζωή είναι ωραία όταν την ζεις. 
Αν αντιληφθείς έναν λεκέ στα ρούχα σου, άρχισε να κινείσαι πολύ –να χορεύεις, να μιλάς με τον κόσμο, να πηγαινοέρχεσαι… Κανείς δεν θα τον προσέξει. 

Αν παρ’ ελπίδα δεις φάντασμα, κάτσε και μίλησέ του. Πιθανότατα απλώς αισθάνεται μοναξιά.

Το σεξ δεν είναι αμαρτία, αν το κάνεις σωστά.

Βεβαιώσου, σε κάθε φάση της ζωής σου, ότι οι άνθρωποι που αγαπάς το ξέρουν.

Αν σε κάνει χαρούμενο και δεν κάνει κακό σε κανέναν, καν’ το. Σε εκατό χρόνια κανείς δεν θα το θυμάται, έτσι κι αλλιώς.

Στις πιο δύσκολες καταστάσεις, βάλε το πιο έντονο κραγιόν σου και σύνελθε.

Κανείς δεν έφτασε ποτέ πουθενά χωρίς να το ζητήσει.

Δεν έχει σημασία αν χάνεις ή κερδίζεις. Αρκεί να φαίνεσαι κουλ όσο παίζεις.

Μην ερωτευτείς ποτέ κανέναν για τα δόντια του. Θα απογοητευτείς οικτρά σε 50 χρόνια από σήμερα.

Μην φοράς εσώρουχα στο κρεβάτι.

Αν δεν μπορείς πια να γελάς με τον εαυτό σου, έχεις πεθάνει ήδη.

Αν είσαι ο καλύτερος σε αυτό που κάνεις, δεν έχει καμία σημασία αν τυλίγεις σουβλάκια ή διασπάς άτομα. 

Το σεξ πριν τον γάμο είναι σαν να αγοράζεις παπούτσια. Δεν θα αγόραζες ένα καινούριο ζευγάρι χωρίς να το δοκιμάσεις πρώτα, βέβαια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δοκιμάσεις όλα τα παπούτσια που έχει το μαγαζί. 

Το μόνο πράγμα που δεν μπορεί κανείς να σου πάρει, είναι η μόρφωσή σου.

Αν δεν μπορείς να είσαι καλός, τουλάχιστον να είσαι προσεκτικός.

Μην ξεκινάς τίποτα που δεν θα ήθελες να κάνεις για όλη την υπόλοιπη ζωή σου.

Όταν μισείς το καινούριο σου κούρεμα, θυμήσου: Είναι απλώς τρίχες. Ή θα ξαναμακρύνουν, ή θα πεθάνεις και δεν θα σε νοιάζει.

Μην πας ποτέ για ύπνο θυμωμένος με κάποιον, γιατί αν πεθάνει εκείνο το βράδυ δεν θα συγχωρέσεις ποτέ τον εαυτό σου.

Μην τρέχεις ποτέ πίσω από ένα τραίνο ή από ένα άτομο. Έρχεται πάντα επόμενο.

Σε δέκα χρόνια από σήμερα, τίποτα απ’ όλα αυτά που σε στεναχωρούν δεν θα έχει καμία απολύτως σημασία.Τέλος, πότε θα δούμε δισέγγονα; Τα παιδιά είναι ευτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου