Animated - Angels Pictures, Images and Photos

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΝ/ΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΟΥ(NTR)





Πότε υπήρξε η τελευταία φορά που αναλογίσθηκες πόσο σημαντικό είναι να επιλέγεις τον κατάλληλο σύντροφο ζωής; 
Επειδή αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα για τους περισσότερους απο εμάς, έχουμε την τάση να μην το σκεπτόμαστε τόσο πολύ. Είναι δυσβάσταχτο.
 Η πραγματικότητα παρ’όλα αυτά είναι πως η επιλογή ενός συντρόφου ζωής βρίσκεται ολοκληρωτικά στο χέρι σου. Και αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για εσένα να κατανοήσεις ότι αυτή η επιλογή σου είναι όντως πολύ μεγάλη υπόθεση!

Πολλοί από εμάς θα ζήσουν (πιθανά) μέχρι να φθάσουν 80 ετών, εκτός από τις περιπτώσεις ατυχημάτων ή θανατηφόρων ασθενειών. Δεδομένου αυτού του γεγονότος, η επιλογή ενός συντρόφου ζωής είναι ουσιαστικά η επιλογή κάποιου, ο οποίος:  
- θα σου πεί πώς πέρασε την ημέρα του γύρω στις 18,000 φορές
- θα φάει περίπου 20,000 γεύματα μαζί σου
- θα πάει τουλάχιστον 100 φορές διακοπές μαζί σου
- θα συν-κηδεμονεύσει τα παιδιά σου μαζί σου (εάν υπάρχουν παιδιά)
-θα περάσει τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο σου μαζί σου
-θα περάσει τον χρόνο της συνταξιοδότησής σου μαζί σου.
Μάλιστα!!!!! Τώρα μπορείς να δεις γιατί είναι το σημαντικότερο ζήτημα στην ζωή σου, στο οποίο πρέπει να διαλέξεις σωστά; 
Και εάν είναι έτσι, πώς γίνεται τόσοι καλοί, έξυπνοι και εξαιρετικά διορατικοί άνθρωποι κάνουν τόσο κακές επιλογές στην επιλογή συντρόφου ζωής και καταλήγουν να ζούν ....ζωές δίχως χαρά και ικανοποίηση;

Πολλά πράγματα λειτουργούν εις βάρος μας:

1. Οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε πραγματικά τι θέλουμε από τις σχέσεις.
Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη.Οι άνθρωποι βελτιώνονται σε κάτι μόνο μέσα από την πρακτική, πρακτική, πρακτική σε τακτική βάση. Και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν συνάψει πολλές σοβαρές, αφοσιωμένες σχέσεις προτού να αποφασίσουν σχετικά με ένα σύντροφο ζωής. Επιπλέον, ο τρόπος που είστε σαν μεμονωμένο άτομο είναι συνήθως πολύ διαφορετικός από το πώς είστε και χρειάζεται να είστε σε μια σχέση αφοσίωσης. Έτσι, είναι πραγματικά δύσκολο να γνωρίζετε τί θέλετε και τί χρειάζεστε μέσα μια υγιή σχέση, αν δεν είχατε ήδη μία.


2. Ο πολιτισμός μας μας δίνει λάθος και παραπλανητικές συμβουλές.

Πρώτον, μας ενθαρρύνει να παραμείνουμε "αγράμματοι" στην τέχνη και την επιστήμη των υγιών σχέσεων και μας λέει να αφήσουμε τα ρομαντικά συναισθήματά μας να μας καθοδηγούν. Μας διδάσκει να βασιζόμαστε στην «μοίρα», την τύχη, ακολουθώντας το ένστικτό μας και στη συνέχεια να ελπίζουμε για το καλύτερο. Δεν θα διευθύνατε την επιχείρησή σας με αυτόν τον τρόπο, έτσι δεν είναι;;; 


Οι γάμοι και οι επιχειρήσεις αποτυγχάνουν για τους ίδιους τρεις λόγους:

 ~αποτυχία να διδαχθούμε από το παρελθόν,
 ~αδυναμία προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες          συνθήκες της ζωής
 και
~ αποτυχία να προγραμματίσουμε για το μέλλον.

 Ωστόσο, αν λάβετε μαθήματα για 

α) να μάθετε πώς να επιλέξετε έναν σύντροφο ζωής και να διαθέτετε υγιείς συμπεριφορές μέσα στην σχέση 

β) να γράψετε ένα προσεκτικά λεπτομερές σχέδιο δράσης με στόχους

 γ) να παρακολουθείτε την πρόοδό σας σε ένα γράφημα, τότε ο πολιτισμός σας 

θα ισχυριστεί ότι είστε

 α) πολύ λογικοί και ορθολογιστές
 β) πολύ ανήσυχοι γ) μανιωδώς περίεργοι.

Δεύτερον, ο πολιτισμός μας γελοιοποιεί το να είναι κάποιος σώφρων και επιμελής στην αναζήτηση συντρόφου ζωής. 


Έρευνες για τον τρόπο που επιλέγουν συναντήσεις γνωριμιών τα άτομα, δείχνει ότι αυτό που οδηγεί τις επιλογές μας είναι συνήθως ποιοί είναι διαθέσιμοι την εκάστοτε δεδομένη στιγμή. 

Μην περιορίζετε τον εαυτό σας!
Σκεφτείτε το σαν ένα παιχνίδι αριθμών, εάν είστε σοβαροί για να κάνει μια καλή επιλογή.

 Να είστε ξεκάθαροι σχετικά με τις επιθυμίες σας και να επιλέξετε ανθρώπους οι οποίες ασπάζονται τις αξίες, τους στόχους, τα όνειρα σας και οι οποίοι είναι υπεύθυνοι, καλοί άνθρωποι. 

Επιτρέψτε στους  φίλους και την οικογένειά σας να τους εγκρίνουν, μην τους επιλέγετε μόνο ορμώμενοι από την βιολογία σας.

 Μην ακούτε παλαιομοδίτικες συμβουλές της κοινωνίας ότι ο πιο «αξιόπιστος» τρόπος για να συναντήσετε έναν σύντροφο ζωής είναι από καθαρή τύχη, τυχαίες συναντήσεις ή με την γνωριμία τους μέσω των κοινωνικών κύκλων ή την οικογένειά σας. 
Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και σήμερα υπάρχουν νέοι κανόνες.

Τρίτον, η πολιτιστική μας προκατάληψη υπαγορεύει να «τακτοποιηθείτε» με κάποιον πριν είστε "πολύ μεγάλος/η» - ό, τι αυτό σημαίνει. 


Ποτέ δεν είσαι πολύ μεγάλος/η για να βρείτε τον σύντροφο της ζωής σας.

Αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο και προσπάθεια και αξίζει να επενδύετε σε αυτήν την διαδικασία, επειδή θα ζήσετε με αυτήν την επιλογή  για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Είναι προτιμοτερο να κάνετε μια έξυπνη επιλογή, όταν είστε λίγο μεγαλύτερης ηλικίας, αντί για μια χαζή επιλογή, όταν είστε νεότεροι, η οποία θα σας κληροδοτήσει με μία δυστυχή σχέση και στη συνέχεια με έναν χωρισμό που θα σας αναστατώσει αργότερα.

3.Η βιολογία σας προτίθεται να σας ξεγελάσει


Το σώμα μας είναι το τελικό αποτέλεσμα εκατομμυρίων ετών εξέλιξης.


 Σίγουρα δεν είναι προγραμματισμένα να αναζητήσουν ένα σύντροφο ζωής  για 50 χρόνια! 
Η Βιολογία μας είναι καλωδιωμένη έτσι ώστε να μας κατακλύζει με ορμόνες σχεδιασμένες για να μας κάνουν να αισθανόμαστε πόθο, να ερωτευόμαστε (κατά τα πρώτα στάδια μίας σχέσης) και, στη συνέχεια, να δεσμευόμαστε να παραμένουμε μαζί δημιουργώντας έναν δεσμό. 

Αν δεν είμαστε ερωτευμένοι με κάποιον/α, το μυαλό μας μπορεί να παρακάμψει αυτές τις κινήσεις.

 Αλλά όταν κάποιος ανήκει σε εκείνη την «μέση κατάσταση», όπου θα ήταν πολύ καλύτερα για εμάς να προχωρήσουμε και να βρούμε μία καταλληλότερη επιλογή συντρόφου για εμάς, είμαστε συχνά παγιδευμένοι από τις ορμόνες έλξης, ώστε να καταλήξουμε να "τακτοποιηθούμε" με έναν σύντροφο, ενώ θα έπρεπε εμείς να προχωρήσουμε σε άλλη επιλογή.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα βιολογικά ρολόγια μας.
 


Οι γυναίκες που θέλουν να γεννήσουν ένα παιδί με τον σύντροφό της ζωής τους, πρέπει να επιλέξουν τον σωστό σύντροφο μέχρι τη στιγμή που είναι σαράντα ετών το αργότερο. Αυτό αποτελεί μια ιατρική πραγματικότητα που προσθέτει πίεση σε ένα ήδη αγχωτική διαδικασία. 

Είναι ένα δύσκολο αίνιγμα που ορισμένοι έχουν αντιμετωπίσει με την υιοθεσία παιδιών με το σωστό σύντροφο της ζωής, αντί να έχουν βιολογικά παιδιά με τον λάθος σύντροφο.

 Αν έχετε παιδιά με τον λάθος σύντροφο, θα μείνετε δεσμευμένοι με αυτόν για το υπόλοιπο της ζωής σας, για την διαχείριση των γονικών υποχρεώσεων, για τα γενέθλια, τις αποφοιτήσεις, τις τελετές και γιορτές. Γνωρίζουμε όλοι πόση αναστάτωση μπορεί αυτό να προκαλέσει!

Συνοπτικά έχουμε: 

άνθρωποι που δεν ξέρουν πραγματικά τί θέλουν σε μια πραγματική σχέση, οι οποίοι δεν είχαν καμία πρακτική στη διαμόρφωση υγιών σχέσεων και στην δημιουργία οικειότητας σε καθημερινή βάση, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες πολιτιστικής πιέσης, που τους λένε ότι δεν πρέπει να μάθουν για υγιείς σχέσεις, αλλά αντ 'αυτού θα πρέπει να σκέπτονται ελάχιστα, χωρίς κάποια οργάνωση, αλλά να βιάζονται να δεσμευτούν.

 Αυτό περιπλέκεται περαιτέρω από τη βιολογία μας, η οποία δημιουργεί χημικά κοκτέιλ που εξουδετερώνουν τη σκέψη μας όταν πρέπει να λάβουμε την πιο σημαντική απόφαση της ζωής μας, ενώ την ίδια στιγμή θέτει περιοριστικό χρονικό όριο, κατά το οποίο πρέπει να αποφασίσουμε.

 Αυτό μας οδηγεί να βιαστούμε σε μία απόφαση για όλους τους λάθος λόγους και πιέζει πολλούς ανθρώπους να θαλασσώσουν την πιο σημαντική απόφαση στη ζωή τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου